Hei alle sammen!
Hva er diggere enn grønnsakscurry! Jeg elsker curry og indiske retter, er så mange smaker. Tenkte jeg skulle dele en oppskrift jeg lagde i går.
For meg så må en god curry være litt spicy, men ikke sånn umiddelbart. Den kan gjerne varme litt etterhvert som jeg spiser den.
Den skal også være litt kremete (det er kokosmelken som gjør det), være fargerik og dufte vidunderlig godt.
Grønnsakscurry med søtpotet, spinat og kikerter leverer på alle punkter. Og i tillegg til det så er den veldig enkel å lage.
Du trenger:
2 dl tørka kikerter eller 1 boks hermetiske
1 løk
3 hvitløksfedd
2 cm ingefær
1 brokkoli
1 mellomstor/stor søtpotet
1 rød paprika eller gul paprika
1 ss olje til steking
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
0,5 ts chilipulver (eller mer etter smak)
1 boks (ca 4 dl) knuste tomater
1 kvast koriander
200 g spinat
1 boks kokosmelk (orginal)
smak til med litt lime og salt
Ris til servering
Slik gjør du det:
Begynn med kikertene. Bruker du tørka så må de ligge i bløt over natten (eller i minst åtte timer), for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske er det kun å helle av laken og å skylle kikertene i litt vann.
Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Del brokkolien i buketter. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i løk og la den surre i et lite minutt. Tilsett hvitløk og ingefær, surr i et minutt til. Ha deretter i paprikapulver, spisskummen og chilipulver, gjenta surringen. Ha i søtpoteter, vend litt på det hele og la det… surre i et par minutter til.
Tilsett hakkede tomater og kokosmelk og la det koke til potetene er møre i ca 20 min. Ta opp i spinat og kikerter mot slutten. Smak til med salt, lime og koriander. Server med ris. Da er en klar!
Det så veldig fristende ut👍☺️