11 stylingtips til hjemmet

1. Lag stilleben:

Gruppér, gruppér, gruppér. Det første stylingtrikset du må lære deg, er å lage små grupper av gjenstandene du er glad i. For eksempel på et sidebord eller en benk.

2.Frigjør plass:

Angst og stress bygger seg opp i overfylte rom. For å få rommet til å virke større og mindre trangt, spør deg selv om du virkelig trenger alle småbordene og pyntegjenstandene. Rydd vekk alt overflødig. Ved å male et bord eller en bokhylle i samme farge som veggen bak, vil gjenstanden forsvinne mer i bakgrunnen. Å male veggene i hvite eller lyse farger gjør også at rommet føles større og luftigere.

3. Glatte gulv:

Ha færre gulvtepper for å gjøre rommene visuelt større.

4.  Eksklusivt:

Fjern de mest hverdagslige tingene fra kjøkkenbenken, men sett frem stemningsskapende detaljer som krydderplanter, oljer og så videre. Det skal jo være hyggelig der også!

5. Gruppér kunst:

Det er et faktum at enkeltting får større effekt når de grupperes, og dette gjelder også for kunsten vi omgir oss med. Samle flere bilder på én vegg, gjerne fra gulv til tak, for ekte galleri følelse.

6. Bruk speil: 

Det er ikke bare for å sjekke refleksjonen at vi gjerne vil omgi oss med speil. De har en forstørrende effekt på romfølelsen, og er dessuten dekorative i seg selv.

7. Bruk behagelige nyanser:

Generelt opplever vi kjølige nyanser av grønt, blått og naturtoner som mer avslappende, fordi de minner oss om naturen. Hvis du ikke er klar for å male om soverommet, kan du gå til innkjøp av tilbehør, som puter, lampeskjermer eller sengetrekk i rolige farger.

8. Lys opp punkter, ikke hele rommet:

Sterkt taklys kan gjøre det vanskelig å roe ned etter en stressende dag. Bruk spot-belysning der du trenger lys, som i sofakroken og ved lesestolen, og sett dimmer på taklyset.

9. Skap blikkfang:

Gå for én skulpturell lampe i interiøret, og gjør den til et blikkfang.

10. Rydd i daglig rot og avfall:

Hvis det ligger gamle aviser klar til kasting, og poser med tomflasker du planlegger å pante, i gangen, vil du tenke plikter fremfor avslapping. Stabler og rot ved inngangen gir et inntrykk av at det venter mer kaos inne, og hvem blir ikke stressa av det?

11. Bruk planter :

Det er så deilig at vi har lyst på planter igjen det er rene renessansen av 80-tallets vinterhager! I stedet for å ha én plante stående her og én plante stående der, som vi kanskje er mest vant med hjemme, så grupperer vi dem (som vi alltid gjør når vi lager stilleben). På den måten blir effekten mye større.

Ny uke og regulering

Hei alle sammen! Håper alle har hatt en fin helg. Jeg har hatt en super helg, for på lørdag var vi bedt i bursdag. Var masse nye mennesker jeg ikke hadde møtt før, men gikk greit. Var veldig koselig å hilse på så mange flotte mennesker. Jeg pleier å bli litt stille i slike situasjoner, men når tok jeg utfordringen på strak arm.

På fredagen var jeg hos tannlegen og fikk regulering og jeg var veldig spent på hvordan det kom til å føles på. Det føles veldig rart og det gjør veeeeeeldig vondt! Jeg angrer helt sykt! Er det bare en uke det skal gjøre så vondt eller er det resten av tiden den skal være på? Håper ikke det skal gjøre så vondt i ett helt år altså! Jeg har ikke fått spist ordentlig mat hele helgen og lever på suppe. Haha, får ikke så mye energi av det og har ikke energi til å trene. Huff, håper det blir bedre om en uke eller to og at jeg kan spise normalt igjen etter det. Det er vel verdt det i det lange løp tenker jeg. Gleder meg til å få den av allerede!

Nå er det ny uke og mye jobbing med bachelor oppgaven fremover. Nå har det startet for fullt og dette blir veldig spennende merker jeg. Jeg gleder meg også til å bli ferdig med den og se hvordan resultatet av skolen blir. Det blir super spennende. Ha en fin uke!

Slik finner du hårkurer som passer ditt hår

Er du også usikker på hva de ulike ingrediensene gjør med håret ditt? Og kan noen av dem være farlige? Lurer du kanskje på hva en hårkur gjør, eller når den skal brukes?
Alle har forskjellige hårtyper. Noen farger håret sitt ofte, mens andre har kanskje aldri farget håret. Uansett kan alle oppleve tørt og slitt hår på denne tiden av året. Jeg vet at mitt hår gjør er veldig tørt på grunn av denne årstiden. 
Hårkur er en intensiv behandling og er mer konsentrert og inneholder ofte mer pleiestoffer enn balsam. Det finner nemlig to typer hårkurer, for to forskjellige behandlinger. Proteinkurer og en fuktighetskurer. 
Proteinkuren gjøre håret sterkere og virke reparerende. Den egner seg best til nordisk hår, bleket hår, men også hår som har fått slitasje av børsting, hårføning og liknende.Mens fuktighetskuren skal gjøre håret mykere og mer glansfullt.
Slik bruker du hårkur: 
  1. Vask håret med sjampo slik du pleier, men ikke bruk balsam før du kurer, da dette lukker skjellagene i håret.
  2. Tørk over håret med håndkle før du påfører hårkuren ikke påfør kur i klissvått hår.

  3. Fordel kuren i håret fra spissene og oppover lengdene. Unngå å påføre hårkur i hodebunnen for å unngå flatt og fett hår.

  4. Gre gjerne gjennom håret med en bredtannet kam, slik at kuren fordeles jevnt.

  5. La kuren virke så lenge som anbefalt utenpå pakken eller lenger.

  6. Skyll ut kuren og avslutt med balsam (proteinkurer) for å lukke skjellagene.

Fuktighetskurer er mykgjørende så da trenger du som regel ikke balsam. Balsam skal uansett alltid til slutt, hvis du bruker det.

 

Disse er mine favoritt hårkurer akkurat nå. Siden jeg har bleket hår, så trenger håret mitt ekstra mye fuktighet.

Goldwell HER                                                                                               Kerastase HER

SCHWARZKOPF BLONDME HER                                                             Kevin Murphy HER 

Dagens outfit

Hei alle sammen!

Håper alle har har hatt en fin dag. Jeg stod opp kl.07.00 i dag, fikset meg og dro til togstasjonen. I dag besøker jeg mamma og familien en liten tur. Det er alltid koselig, spise middag sammen og høre hvordan det går. Jeg skal gå igjennom litt ting og klær jeg har liggende her på jente rommet. Jeg har jo aldri flyttet ut fra det rommet jeg, haha. Men nå som vi har kjøpt leilighet, så får jeg plass til alle tingene mine herfra også, så nå blir alt jeg eier samlet på ett sted. Blir litt rart å flytte ordentlig ut av barndomshjemmet mitt, selv om jeg ikke har bodd her siden jeg var 19 år gammel.

Nå ser jeg på bildene under at det snart er på tide å farge håret igjen, så jeg får bestille en frisør time snart. I morgen skal jeg få regulering og jeg gruer meg litt til det.  Skal ha den på bare på i ett år, så det får jeg overleve. Ha en fin dag videre <3

Ha en strålende fin dag!

5 øredobber jeg ønsker meg akkurat nå

Hei! God dag! Da har jeg kommet hjem fra Fredrikstad. Jeg har vært i Fredrikstad i 2 dager og holdt på med bachelor sammen med Ingunn. Nå har bachelor startet og vi har allerede fått en god start med befaring på skole prosjektet. Endelig er vi i gang og dette blir et veldig spennende prosjekt.

I dag så har jeg tittet litt rundt på ulike nettsider for nettshopping. Er ikke det verdens beste oppfinnelse, hehe. Jeg elsker øredobber og her er noen av de jeg ønsker meg akkurat nå!

Fra zara

Fra Mango

Fra Glitter  HER

Fra Glitter HER

Fra Nelly HER

10 ting du kan gjøre i vinterferien

1. Jentekveld

Hvor ofte har hele venninnegjengen fri samtidig? Bruk vinterferien til å være sosial og arranger en skikkelig jentekveld med hjemmespa, godteri og gode filmer.

2. Les bøker

Hva hører vel mer til om vinteren enn en god bok? For de som trivest best inne i kulden, er det lite som slår en varm kopp kakao og en bok i godstolen.

3. Besøk familien

Familien er ikke bare de som befinner seg innenfor husets fire vegger og man kan lett glemme hvor fort tiden går. Bruk vinterferien til å dra på overraskelsesbesøk til besteforeldre, tanter, onkler og øvrig familie.

4. Organiser soverommet/leiligheten/hybelen

Dersom du ikke er en kontrollfreak finner man vel et par bukser i feil skuff, skittentøy på gulvet og en haug av sminke på det som egentlig skulle være en arbeidspult? Vinterferien er et perfekt tidspunkt for å få ryddet klesskapet, hyller og skuffer. Hvem vet, kanskje finner du noe du ikke trenger lengre som du kan selge eller gi bort?

5. Se på serier

En uke fri betyr masse ledig tid. Finn deg en serie du kan kose deg med om kveldene i vinterferien. Hva med “Girls”?

6. Dra på tur

Tilbring tid med familien og bli med de på skitur, hyttetur eller biltur. De setter nok utrolig stor pris på å få tilbringe tid sammen med deg.

7. Dra på shopping

I motsetting til påskeferien holder butikkene åpent som vanlige dager. Tenk hvor deilig det er å ta seg en handletur klokken elleve om formiddagen? Da slipper du lange køer, små kamper om plassen mellom stativene på Zara og at størrelsen din er utsolgt.

8.  Hjemmespa

Skjem deg bort med skrubber, mykgjørende oljer og kremer, duftlys og behagelig musikk. Vinterferien er det perfekte tidspunkt til å pleie den vintertørre huden!

9. Gå på Kino 

Å dra på kino er en av våre favoritter. Det er noe med å sette seg i en stor sal med en flaske brus og en stor bøtte popcorn.

Fotograf: @Fotografraj

Slik var min valentine´s dag

Hei alle fine!

Håper alle hadde en fin dag i går med masse kjærlighet. I går lagde vi god indisk middag og jeg fikk blomster, sjokolade, kort og nytt mobil deksel! Ble veldig glad for alt jeg fikk av Stian og særlig det nye dekselet som jeg har ønsket meg. Dekselet er fra ideal of sweden og er den nye kolleksjonen Hannalicious. Digger det!

Etter middag dro vi til pubben i Åsgårdstrand der vi møttes første gang og tok en øl med en venn av Stian som har bursdag på selveste valentine´s dagen!  Så det måtte feires litt og vi får feire ordentlig i helgen.

Nå sitter jeg på toget til Oslo og skal møte Ingunn for å gjøre oss klare til befaring i Fredrikstad etter helgen.  Jeg ble heldigvis ferdig med siste eksamen som ble levert i går og nå er det bare å fokusere på bachelor. Dette blir jo en bra start på helgen! Snakkes <3

Vi har kjøpt leilighet!

Hei alle sammen!

Nå er jeg så glad! Vi har fått kjøpt oss leiliget i Andebu! Gleder meg så mye til å flytte inn og gjøre stedet til vårt eget. Vi tar over leiligheten 1.juni, så da er jeg akkurat ferdig med bachelor. Leilighetskomplekset ble bygget i 2018 og ingen har bodd der før oss, så vi kan gjøre hva vi vil med stedet. Har noen ideer til farger på vegger og kjøp av møbler i hodet. Stedet er så fredelig, har fin natur,  egen carport og en liten balkong for å nyte utsikten og solen på ettermiddagen.Det er helt uvirkelig at vi har kjøpt sammen og det blir veldig spennende fremover.  Dette blir super bra og jeg gleder meg til å vise stedet når vi har fått litt møbler på plass og malt veggene. Snakkes fine <3

 

 

Valentines shopping

Hei! Da er det snart tid for kjærelighetens dag. Er litt hyggelig å feire denne dagen enten med kjæreste, venner, familie eller som singel. Man trenger ikke gjøre så mye ut av denne dagen, men man kan vise litt ekstra kjærlighet rundt til dem man er glad i. Stian og jeg pleier ikke gjøre så mye ut av dagen, men han kjøper alltid blomster og det setter jeg stor pris på . Hvert år har vi laget noe god mat, hatt en koselig kveld med lys og en god serie. Det blir vel sånn i år også. Denne Bergens-turen ble jo på en måte en liten kjæreste-tur.

Her er noen tips til valentines looken. Hva er planene deres for valentines?

 

Rød kjole HER                                                                                          Body HER

Lue  (60%) HER                                                                                     Kjole HER

 

 Body HER                                                                                               Bukse HER

Bildedryss fra Bergen

Hei alle sammen. God mandag! Da er vi hjemme fra Bergen og vi kom hjem sent i går. Håper alle har hatt en fin helg og kost seg masse på morsdagen. Vi koste oss veldig denne helgen med god mat og fine møter med familie i Bergen. Veldig koselig å møte Stian sin familie som bor der og bli litt kjent med dem. Så hit må vi reise tilbake snart. Var en veldig avslappende helg rett før jeg skal begynne med bachelor. Nedenfor er et lite bildedryss fra helgen <3 

I dag skal vi på visning på leilighet! Det blir veldig spennende å se om vi liker stedet og området rundt. Er veldig rart at vi skal kjøpe leilighet og er ett stort valg i livet. Er litt redd også for at vi skal velge det gale stedet å bo. Denne prosessen er hard, vanskelig og blir spennende å se hvor vi ender opp i vestfold. Så ønsk oss lykke til.