Julebordet i går

Hei og god lørdag. 

Håper alle har hatt en fin start på denne lørdagen. I dag skinner solen utenfor slik at det glitrer i snøen. I dag er den store vaske og pynte dagen. Jeg elsker å pynte til jul! Tenk at det er første advent i morgen allerede! Nå må jeg få vasket alt skikkemig og få det fint.Det er alltid så deilig å sette seg ned når man er ferdig.

Etterpå skal jeg inn til byen for å shoppe litt gaver og gjøre noen ærender. Så skal jeg slappe av og spise en god middag.

I går var jeg på julebord med jobben og det var veldig koselig. Det var så god mat og drikke i går. Tallekenen min var overfylt med julemat! Har aldri spist så mye i hele mitt liv! Det ble litt sent, men formen er fin heldigvis!

Ha en fin dag videre!

Her er kjolen jeg hadde på i går! 

 

Tips til en ryddig gang

Konsollbord

Å gjøre plass til et lite bord i gangen gjør at du ikke bare har et sted å legge fra deg post og nøkler på, men kan også være flott når gjester kommer på besøk og du vil pynte med en blomsterbukett eller et deilig duftelys.

Nøkkelskap

Her kan du spare deg selv for mye kaos og mange leteaksjoner. Monter et nøkkelskap – det finnes mange flotte design å velge mellom – eller bare rett og slett noen knagger forbeholdt hus- og bilnøkler på veggen innenfor ytterdøren.

Skohyller

Skohyller holder orden på familiens mange sko. Man kan ha skoskap hvor skoene skjules inni, eller åpne hyller som gjøre det lettere for alle å finne frem til sine sko.Vil du spare plass og ha en strammere stil i gangen kan du lage skohyller inne i et garderobeskap eller under et konsollbord.

Speil

Heng et speil på veggen i gangen eller ha speilfronter på garderobeskapfrontene. Dette vil gjøre rommet lysere og bidra til økt romfølelse i gangen. Selv et lite speil over bordet eller sittebenken vil gjøre nytte for seg og spre lys i rommet.

Detaljer

Om du venter gjester eller ikke, gjør gangen litt ekstra hyggelig med friske blomster i en pen vase. Duften vil sikkert spre seg innover i resten av huset også. Duftelys i fine glass eller beholdere er en annen liten hverdagsluksus som kan få lov til å ønske besøkende velkommen.

8 julespørsmål og svar

Favoritt julesang?

Let it snow- Kurt Nilsen og Its beginning to lok like christmas -Michael Bublé

Beste julemarked?

-Har vært på noen julemarkeder i Åsgårdsstrand og Tønsberg, men synes ikke de er like gode som den i Oslo. Den som ligger i spikersuppa på Karl Johan er veldig koselig. Elsker å gå der og se på alle lysene og bodene.

Beste med julen?

-Det beste med julen er tid med familien og venner. Elsker å dra på besøk og få besøk i julen og diske opp med gode kaker og kaffe. Alt blir mer koselig med familie og gode venner rundt meg i julen. Jeg koser meg skikkelig hele desember med advent, pynting, baking og julegaveshopping.

Favoritt julekake?

-Serinakake!

Favoritt julemat?

-I min familie er det tradisjon med  ribbe hvert år.

Favoritt julefilm?

-A christmas carol

Har jeg alltid vært glad i jul?

-Jeg har alltid elsket julen helt siden jeg var barn. Det er en helt spesiell høytid og jeg har alltid likt julen. Jeg har alltid hatt fine minner med julen og assosiert jul med familie, tradisjoner, god mat og gaver.

Beste julegave jeg noensinne har fått?

-Det må være mobilen min som jeg fikk av Stian for 2 år siden og Pc-en min som jeg fikk fra mamma. Det er jo ting jeg bruker hver dag og jeg trengte virkelig det. Hva er din fineste julegave?

Kjolene til julebordet

Hei alle sammen!

Håper dere har en fin dag så langt! Tenkte jeg skulle legge ut noen eksempler på kjoler til julebordet. Det er jo julebord sesong nå og denne helgen skal jeg på julebord også. Det blir sikkert mye god mat og drikke.  Jeg gleder meg til å bli stappa på julemat. Jeg elsker å pynte meg å gå i kjoler i slike anledninger, men man kan også ha en kul jumpsuit eller skjørt også. Har også gått med en glitter genser med sorte løse bukser også, så det er veldig kult hvis man føler seg mer komfortabel i det. Er veldig mange fine alternativer på nelly nå, så det ville jeg sjekket ut hvis man mangler antrekk til julebordet.

Her er noen fine kjoler til julebordet:

Mine juletradisjoner

Hei!

Vi har alle våre tradisjoner. Noen bare må ha ribbe og andre må ha pinnekjøtt på julaften. I år skal jeg faktisk ikke feire med min familie, men med Stian sin familie. Det er første gang jeg skal det og det blir veldig spennende. Jeg tror nok at det går bra siden familien til Stian har tatt meg så godt imot og er veldig hyggelige.Jeg gleder meg masse til jul!

Her er mine jule tradisjoner!

Serinakaker– Det har blitt en tradisjon at jeg baker serinakaker. Jeg husker første gang jeg lagde de hadde jeg alt for mye sukker i kakene. Jeg er ingen baker for å si det sånn. Men akkurat disse kakene må jeg bake hver jul.

Hitra– Nesten hver jul da jeg var liten har jeg og familien dratt til morfar i trøndelag og feiret jul der. Det var alltid like koselig å komme opp dit og gi morfar en stor juleklem. Nå som han ble borte for noen år siden har ikke vi dratt dit så ofte for å feire jul. Nå skal familien opp dit i julen, men jeg er igjen her.

Julemiddag– Hver jul så har min familie ribbe til jul. Jeg elsker både ribbe, pinnekjøtt og julepølser. Nå har jeg jo lagd nøttestek til jul i noen år og det er også veldig godt og et vegansk alternativ til julematen. Den er hvertfall veldig god!

Askepott– Jeg vet det er teit kanskje, men det blir ingen jul uten askepott på NRK.

Kalender– Jeg har alltid fra da jeg var liten hatt enten sjokoladekalender eller pakkekalender. Stian har i 2 år kjøpt kalender til meg fra rituals, men i år vil jeg ikke ha den. I år har jeg veldig lyst på den fra body shop og en sjokoladekalender i tillegg. Føler meg så heldig som har en kjæreste som tenker på meg!

Julefilm– Jeg elsker å sitte å se på julefilmer i desember, drikke julebrus,spise klementiner og julestrømpe. Det er så hyggelig å sitte enten med søsteren min eller med Stian og få ekstra god julestemning nå i førjulstiden.

Vi blogges!

De 12 beste julefilmene

The Christmas Chronicles – Denne er faktisk veldig bra og ligger ute på Netflix. Den er morsom, trist og rørende på en gang.

Edvard Saksehånd – Denne filmen er så trist! Den er verdt å se og er en av de fineste filmene som finnes!

Polarexpressen- Dette er en klassiker som jeg må se hvert år. Det er et must å få med seg. Før syntes jeg denne filmen var litt skummel som barn siden jeg syes menneskene ser litt skumle ut i denne filmen.

Grinchen som stjal julen- Denne må jeg også få med meg hvert år. Den er så fin!

The Office Christmas Party- Denne er en morsom julefilm som du kommer til å le av.

The Holiday- Den handler om to kvinner, som møtes online og bestemmer seg for å bytte hus over juleferien. Absoloutt verdt å se i julen.

Bridget Jones Dagbok nummer 1 – Denne er kanskje ikke en julefilm, men får likevel litt julefølelse av å se den.

Harry Potter og ildbegeret – Ikke en typisk julefilm kanskje, men elsker å se på harry potter i romjulen. De har jo juleball og greier så julestemningen er på plass.

Juleprinsen – Dette er min favoritt på Netflix. Det har jo kommet en 2-er også som ligger ute. Synes denne var veldig bra og skaper skikkelig julestemning.

Julekalenderen– Denne  ligger på Netflix og er så bra. Anbefales!

Prinsessen og dobbeltgjengeren– Denne er en veldig fin julefilm som ligger på Netflix den også.

Merry kissmas – Denne likte jeg egentlig ikke, men så begynte jeg å like den litt. Den skaper god julestemning og jeg kan ha den i bakgrunnen hvis jeg skal bake eller lignende.

Uken som gikk

Akkurat nå: Nå gjør jeg meg klar for ny dag på jobb. Jeg skal spise litt frokost og drikke litt kaffe så er jeg klar for ny uke!

Ukens serie: Denne uken har jeg ikke hatt så mye tid til å se serier. Det har gått mye i jobb med sene kvelder. Har sett noen julefilmer i helgen og det skaper så god julestemning.

Ukens høydepunkt: Det må være på onsdagen da jeg endelig tok av  reguleringen. Det ble så fint! Elsker å smile hele tiden nå og det var verdt hver måned!

Ukens beste innkjøp: Denne uken har jeg ikke hatt tid til å shoppe noenting! Det er veldig ulikt meg. Nå er det snart black friday så tenkte jeg skulle få shoppet litt julegaver og bestille noe ny sminke snart.

Ukens craving: Har hatt lyst på julemat så lenge! Bare stappe i meg surkål og masse god mat.

Ukens beste matrett: Grønnsakslasagne! Den er så god!

Ukens mest leste innlegg:

Min ønskeliste til jul

5 ting jeg hater 

Min lørdag og helgens planer

Moonlight

Hei alle sammen!

I dag har jeg lånt filmer fra biblioteket igjen og da jeg så denne filmen på hylla, så tok jeg den med meg. Jeg har lest mye om denne filmen før så da måtte jeg jo bare se den.

Min mening om filmen:

Denne filmen er rørende og sterk film tvers i gjennom . Muligens er det fordi jeg flere steder i filmen kjenner meg så godt igjen. Vi har vel alle en gang fryktet vår egen annerledeshet.? Det har hvertfall jeg og det er det som gjør at jeg kjenner meg så godt igjen flere steder i filmen.

Det er en vakker, sterk film. En vakker historie og film som handler om ting flere av oss vil kjenne oss igjen i. Jeg blir så rørt av denne filmen at det rett og slett føles godt. Slike opplevelser kan være med på å styrke oss, eller tar et oppgjør med ting som vi selv sliter med. Der det å bare være et menneske er en utfordring.

Absolutt verdt å se!

Vi blogges <3 

Gårsdagen

Hei alle sammen! 

God søndag! Nå er jeg ferdig med å vaske leiligheten, siden det var glitter overalt! I går hentet jeg 3 esker med julepynt fra uteboden. Jeg skulle pakke opp litt julepynt for å se hva jeg har og få en oversikt. Så ble hele leiligheten full med glitter fra kubbelys med glitter på som drysser over alt. Jeg ble gal og med min lettere OCD taklet jeg ikke å ha alt det glitteret liggende strødd på gulvet. Pus syntes det var veldig gøy og begynte å dra papiret av alt jeg hadde i eskene. Jeg må skaffe meg noen gjennomsiktige kasser for å ha pynten i etterhvert. Fungerer veldig dårlig med pappesker. Så det må jeg få kjøpt neste helg.

Har dere hatt en fin søndag så langt. Jeg er helt utslitt og redusert etter gårsdagen. Jeg var på et jentevors i Tønsberg og det var utrolig koselig. Skikkelig fine jenter, så det vil jeg absolutt være med på igjen. Det ble god stemning og dansing ute på byen. Jeg koste meg så mye, så det må gjentas!

Se så fine jenter!

Nå skal jeg slappe litt av med en julefilm på Tv-en og bare nyte resten av søndagen. Jeg tenkte å se den nye julefilmen på Netflix, The knight before christmas. Har du sett den?

Vi blogges <3

Min lørdag og helgens planer

Hei!

God lørdag! Lørdagen i dag startet kl. 9  med god frokost og kaffe. Det var deilig å endelig sove lenge og ikke skulle dra på jobb. Jeg føler at hele denne uken har jeg kommet hjem sent fra jobb og ikke rukket noenting. I dag må jeg vaske litt rundt, sette på en vask og få rydda skikkelig. I stad kom familien min på besøk en tur fra Drammen. Det var koselig å få snakket litt og drukket kaffe. Er alltid hyggelig å få besøk synes jeg.

Nå må vi på butikken for å kjøpe litt middag og jeg vet ikke hva jeg har lyst på i dag. Kanskje det blir grønnsaks lasagne. I kveld skal jeg på vors  med noen jenter i Tønsberg, så det gleder jeg meg til.

Neste helg blir det jule pynting som står for tur! Tenk det! Det kommer til å bli så hyggelig! Jeg elsker å pynte til jul! Jeg gleder meg til å vise dere bilder neste helg!

vi blogges <3