Siste innspurt

Hei alle sammen! 

Da er det søndag og jeg sitter å gjør siste innspurt til eksamen. Skal levere den i morgen tidlig så det er litt stress. Men det går bra! Føler jeg har nesten alt klart, så det er litt deilig.

I går var jeg i Drammen på familiebesøk med Stian. Spiste middag og satt å koste oss med Stjernekamp på NRK. Synes det er litt gøy jeg, haha. Kanskje jeg begynner å bli gammel? haha! Er vel ikke mange 22 åringer som ser på NRK liksom. Men jeg har alltid gjort det hos mamma og pappa. Er tradisjon det, haha. På fredagen var jeg ute med noen venner, noe som var utrolig gøy, siden jeg har vært i min egen lille boble noen uker. Blir jo litt sånn under eksamens perioden. Så det blir deilig å bli ferdig med den i morgen! Ønsk meg lykke til! 

Nå tenkte jeg å gå på trening, siden det er en stund siden sist. Så det blir deilig å komme i vanlige rutiner igjen. Vi snakkes snart, ha en fin søndag videre 😀 

Høstnytt i garderoben

God dag! 

Jeg er tidlig oppe i dag som vanlig! Har fri helg, så jeg tenkte å dra til Drammen en tur på lørdag. I går hadde jeg min fineste venninne på middag. Jeg bestemte meg for å lage noe jeg ikke har laget før, så det ble indisk linsegryte. Dette ble heller en indisk linse suppe, haha. Tok litt mye vann kan man si. Men den ble jo god da! Man må jo prøve og lære av feilene sine. 

Begynner å komme kaldere dager og det betyr at høsten er her. Det er litt trist at sommeren er over, føler de varer så kort her i Norge. Får lyst til å reise til varmere land for å si det sånn. Har funnet noen varme nyheter under her, som ser skikkelig deilige ut! Jeg får jobbe videre med eksamen som jeg skal levere inn svart, god helg alle sammen! 

 

 

Genser HER

 

Genser HER

Jakke HER 

 

Hva skal du gjøre til helgen? Bare chille, jobbe eller bare ha det gøy på byen kanskje? 😀 

 

Jeg har fått dilla på

Hei!

Nå for tiden har jeg fått dilla på bruschetta og det er så godt! Jeg har alltid noe brød liggende i frysen og det tar ikke lang tid å lage. Spiser det til frokost, lunch og kveldsmat hvis jeg kan, haha. Neida, er ikke så ekstremt, men godt er det! Følger egentlig ikke noen oppskrift, jeg tar bare det jeg føler for. Det er var nok til 4 brødskiver. Jeg liker å pensle brødskivene med olje og gni hvitløksfedd på dem før jeg setter dem inn i ovnen. 

 

Til 4 brødskiver 

20 minitomater delt 

2 ss olivenolje 

2 hvitløksfedd 

7 store blader med basilikum 

salt og nykvernet pepper over 

 

 

 

 

I dag får jeg en veninne på middag, så jeg lurer på hva jeg skal lage. Blir kanskje noe meksikansk! Får se, men noe godt skal det hvertfall bli. 

Ha en strålende torsdag! 

De beste accessories

Hei alle sammen! 

Da er vi på onsdag allerede og halvveis gjennom uken. Er litt stresset med skole og litt forskjellige ting, men ellers går det greit. Har frihelg til uken så det blir deilig. Tenkte jeg skulle komme med litt inspirasjon til accessories. Er alltid gøy å se på nyhetene for østen syns jeg. Begynner å bli kaldere og jeg savner solen masse. I dag sprutregner det og er grått og trist, så da blir savnet etter varmere dager enda større. Men høsten er en ganske fin årstid også. Det jeg liker med høsten er å gå med store skjerf og kåper. Deilig å pakke seg inn lag på lag med varme gensere og skjerf. Høsten er egentlig ganske koselig når jeg tenker meg om. Alle de fine fargene på løvet som faller ned fra trærne. Den friske luften er så deilig å puste inn. I dag kjenner jeg at jeg skal kose meg inne i regnet med en god kopp te under et pledd og lese litt lekser. Ha en fin dag videre da! 

 

Litt inspirasjon til litt nytt accessories garderoben. Mye fint her! 

Armbånd HER    Skjerf HER     Veske HER     Smykke HER       Hårbånd HER 

 

Ha en super dag videre 😀 

Det er lov med dårlig samvittighet

Heisann! God dag! Håper alle har hatt en fin helg og noen fine første september dager. 

I dag har jeg faktisk ikke gjort stort. Har vasket leiligheten og lest litt lekser. Skulle egentlig ha gjort hundre skoleting i dag, men er bare litt stuck og sliten. Det er sånn at hvis jeg har alt for mye å gjøre, så ender jeg opp med å ikke gjøre noen ting til slutt. Så jeg får så dårlig samvittighet når jeg vet det er mye av et prosjekt jeg skulle fått gjort på skolen, men så gjør jeg ingenting med det. Jeg er satt sammen på en litt rar måte tror jeg, haha. Tiden går så fort og snart er det innlevering og jeg som skulle være flink dette semesteret og ikke henge etter. Føler på stresset i kroppen nå, kroppen min går litt inn i en shut down når det blir for mye på en gang. Det er ikke bra! Inne i hodet mitt går det flere tusen tanker som svirrer rundt og jeg blir helt tullete. Jeg er en sånn person som får så dårlig samvittighet av alt mulig. Jeg klarer aldri si nei heller! Jeg ønsker å være der for alle, men det går ikke. Det å være student med praktiske prosjekter, lekselesing, pendling til Oslo, deltidsjobb, venner som trenger meg, samboer som vil bruke tid med meg, trening og familie som vil ha besøk. 

Jeg skulle ønske jeg var flere personer noen ganger. Så kunne en dratt på skolen, en jobbet for å tjene penger, en som ryddet, vasket og lagde mat, en som kunne være sosial med venner og familie. Det er ikke sånn verden er lagd og det er vel kanskje bra. Men her sitter jeg å klager over ingenting egentlig. Måtte bare få tankene ut på papiret. Er så mange som har det sånn her og jeg misunner dem ikke. Vi får stå på, bite tennene sammen og bare gjøre det vi kan. Man kan ikke ha tid til alle og enhver hvert minutt, man kan ikke rekke alt og det er lov med dårlig samvittighet.  Det er lov å ta seg en pause og ikke gjøre noen ting. Det er lov å si nei, jeg har ikke tid. Det er lov å være sliten, utmattet og stressa av ting. Man har store forventninger til seg selv og man vil nå dem og være den beste personen av seg selv. Det beste vi kan gjøre er å prøve vårt beste. 

Ha en fin dag og en fin uke! 

Rød thaigryte med sopp og paprika

Hei hei! 

Tenkte jeg skulle komme med en oppskrift på en thai suppe med paprika og sopp som jeg lagde i går. Den ble kjempe god! Ble så dilla på thaimat etter ferietur til Thailand i sommer. Denne suppen er super enkel å lage og tar ikke lang tid. Her har jeg brukt limeblader som skal ligge oppi gryta, men ikke spises. Jeg kjøpte det på en thai grønnsakshandel her i Tønsberg. Disse går det an å fryse ned, slik at du slipper å kjøpe det flere ganger. Resten av ingrediensene får du på vanlige matbutikker. 

 

Oppskrift til 4 pers, eller 2 veldig sultne pers.

400 g sopp, i bitestore biter
2 hvitløksfedd, i tynne skiver
1/2 rød chili m/ frø, finhakket
1 gulrot, i tynne, brede staver
ca 4 ss rød currypaste
2 bokser kokosmelk (= 8 dl)
4 hele limeblader
1 gul paprika, i bitestore biter
1 rød paprika, i bitestore biter
ca 15 minitomater, delt i to
saften fra 1/3 lime
3-4 ss soyasaus/Tamari, smak til
 

1. Stek soppbitene gylne i litt olje. Sett til side.
2. Varm en dæsj olje i en stor kjele. Fres hvitløk, chili og gulrotstaver kjapt i oljen, til det har fått litt farge. 
3. Ta kjelen av varmen. Bland inn currypaste og stek et halvt minutts tid. Tilsett kokosmelk, limeblader, paprika, minitomater og sopp. Skvis oppi limesaften og tilsett soyasaus. Bland godt og la det hele koke forsiktig under lokk i ca 10 min.
4. Smak til med ev. mer currypaste og soyasaus. 

 

Du kan velge hvor mye grønnsaker du vil ha oppi av forskjellig ting på listen. Jeg pleier å smake meg til på currypasten ,fordi jeg liker ikke suppen så sterk. Til retten hadde vi risnudler til, nammm! Ble veldig godt og minte meg om Thailand med engang. 

Ha en fin dag og helg! Hva skal dere i helgen? Jeg hadde tenkt meg ut på byen i Tønsberg i dag, så kanskje vi sees, haha! 

Et spørsmål jeg får ofte

Heii! 

Et spørsmål jeg får ofte er om det å ha et plantebasert kosthold er dyrere enn et kosthold med kjøtt, egg og melkeprodukter. Siden jeg er student og ikke har allverdens med penger, så skjønner jeg at dette spørsmålet ofte kommer opp. Det er jo faktisk ikke så dyrt å ha et plantebasert kosthold. Vi pleier å kjøpe inn mat i starten av uken for da sparer vi på det. Et veldig godt tips er å ha med handleliste og ha en plan på en ukes meny. Linser og bønner er faktisk ikke så dyrt og man kan ha det til alt! Vi bruker det i gryter og til lunch for det inneholder mye bra. Kjøtt og fisk er jo faktisk ganske dyrt hvis man tenker på det. Hvis man er to så har man mer penger å bruke på mat, så det må man også tenke på. Men alle studenter er ikke så heldig å ha en samboer, haha. Stian er den som står for mye av budsjettet for egentlig ALT, neida..joda.. Men jeg prøver det beste jeg kan. 

Det jeg husker var dyrt da jeg skulle i butikken å kjøpe inn mat var hvor dyrt ost var! Haha, ost ble en luksusvare som man savnet når man flyttet hjemmeifra. Fisk er ikke billig heller, hvis du ikke kjøper First price fiskegrateng eller noe slikt. En annen ting jeg syns var dyrt var karbonadedeig. Kostet vel sånn rundt 50 lappen tror jeg. Har ikke sjekket hva det koster nå, men er kanskje det fortsatt? En vegansk kjøttdeig farse pakke koster jo også rundt 50 lappen, så det er bra de ikke er dyrere enn vanlig kjøtt.  Men jeg spiser jo vanlig studentmat som ris, pasta (uten egg)  og risnudler (ikke eggnudler) som er også ganske billig. Så det jeg vil fram til er at det ikke er dyrere å ha et plantebasert kosthold enn et vanlig kosthold. 

 

Et eksempel på en studentvennlig ukesmeny her hos oss kan være slik: 

Mandag– Chili con carne med bønner, kikerter, grønnsaker og pasta. 

Tirsdag– Grønnsaks og linsesuppe 

Onsdag– Rask kokoscurry med nudler og grønnsaker 

Torsdag–  Stroganoff gryte med vegansk kjøttdeig og bønner

Fredag– Linsetaco med grønnsaker og avocado 

Lørsdag– Tortilla pizza med valgfri topping 

Søndag– Tomatsuppe eller Linsesuppe 

 

Så det var bare noen eksempler, men er så mye god mat men kan lage. Og det beste er at det er bra for deg og helsen din. Du kan spise så mye du vil uten å ha dårlig samvittighet, det er bra for helsa, det er ikke dyrt og det er kjempe godt! Disse rettene går ganske raskt å lage, tar kanskje 20 til 30 minutter, så tar ikke lang tid heller, noe som også er litt deilig. 

 Så håper dette hjalp noen med litt inspirasjon til å velge litt mer miljøvennlig mat som ikke er så dyrt. Ha en fin dag alle sammen!