Chili sin carne oppskrift

Ingredienser:

1 boks  kidenybønner (4 dl) hermetiske)

1 sjalottløk eller 1 løk

2 fedd hvitløk

1 paprika

1 gulrot

2 ss olje

1 ts chiliflak + ekstra til servering

1 ts kanel

1 ts oregano

2 ts spisskummen

0,5 ts røkt paprikapulver

1 ts sukker

2 ts bakekakao

2 bokser hakkede tomater 

1 kvast koriander

1 lime

1 ss tomatpurè

1 boks vegansk rømme

Slik gjør du det: 

-Fres løk, hvitløk, finhakket chili, rød paprika i en gryte på middels varme. Tilsett tomatpuré og la det frese et par minutter.

-Tilsett spisskummen, paprikapulver, kanel, oregano, og sukker. Stek et par minutter.

-Tilsett bønner, hakkede tomater, kakao, gulrot og finhakket koriander. Rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.

-La retten surre på lav varme under lokk i 15-20 minutter.
-Tilsett masse finhakket koriander og skvis ltt lime på toppen like før servering.
-Servér med ris, hjemmelaget guacamole, salsa og vegansk rømme.

Nytt møbel

Hei alle sammen! 

God torsdag! Håper alle har en fin dag! Dagen min startet som den pleier med en god frokost og kaffe. Nå skal jeg på jobb og jobbe noen timer. Måtte bare vise dere denne fine stolen fra jysk, elsker denne fargen! Den står inne på kontoret og er veldig praktisk når vi får ekstra gjester på besøk. Nå skal jeg spise litt lunsj før  jeg drar.

Ha en fin dag videre! 

 

Stol og pute fra jysk.

Vi blogges <3

Jeg har stemt på årets influencer

Hei alle sammen!

Da har jeg stemt på årets influencer 2019. I fjor var dett Emma ellingsen som vant denne tittelen. I år har Se og hør utpekt 10 stk og fellesnevneren er at alle har markert seg i sosiale medier, podcast eller andre nettkanaler. Alle fortjener å vinne synes jeg og det blir veldig spennende å se hvem som vinner! Du kan stemme HER!

Hvem håper du vinner? Skal du stemme? 

Stem HER

Høstens fineste skjørt

Hei!

God morgen og god onsdag. I dag er det sykt kaldt med minus grader ute! Huffameg, da er det ekstra deilig å sitte inne og nettshoppe! Disse skjørtene er så fine! Alle er fra zalando og jeg har klikket hjem noen av dem. Se så fine farger. Jeg må bli flinkere til å bruke farger og særlig nå når det begynner å bli mørkere. Blir mer positiv av å kle meg med fine farger på høsten og vinteren. Jeg trengte noen skjørt jeg kan bruke hvis jeg skal pynte meg eller vil være litt fin med en vanlig genser over. Blir sikkert fint med strikka gensere og polo gensere jeg er så glad i. Gleder meg til å hente pakken i posten og vise dere!

 

Liker du noen av disse? 

Vi blogges <3 

Solskinnsdag

Hei alle sammen! 

Nå har solen vært på besøk her i Andebu i dag og det har vært så deilig. Det var veldig kaldt på morgenen i dag med rim på bakken utover jordene. Vi har så fin utsikt rett utenfor her og har mange fine turmuligheter. Høsten er så rar og skiftende. På morgen er det veeeeeldig kaldt også plutselig blir det varmt og man må kle av seg varme plagg. Man svetter jo i hjel av å gå tur ute i solen.

I dag har jeg ikke gjort så mye og det har egentlig vært deilig. Har fått gjort unna litt blogging og vært i butikken. Snart er det middag som står på planen. I kveld har jeg kveldsvakt og kommer ikke hjem før 22.00. Men skal ikke jobbe igjen før på torsdag igjen, så det går bra. Ha fortsatt en fin tirsdag alle sammen og nyt denne fine soldagen!

Vi blogges <3

Oppskrift på linsegryte med spinat

Ingredienser:

2 ss olje
100 g rød eller gul løk, grovhakket
4 hvitløksfedd, grovhakket
500 g friske tomater, grovhakket
1 dl vann
1 ts paprikapulver
1 ts garam masala
1/2 ts malt koriander
1/2 ts malt gurkemeie
1/2 ts malt spisskummen
ca 1 krm chilipulver, smak til
ca 2 ts vegansk buljongpulver
1 laurbærblad
litt salt, smak til
200 g brune linser (ev. bruk grønne linser)
50 g frisk spinat, hakket

Fremgangsmåte:

1. Ha olje, løk og hvitløk i en kjele. Stek på middels varme i ca 5 min, til det er mykt og smågyllent.
2. Tilsett tomater og vann og småkok under lokk i 10 min. Tomatene synker sammen og blir myke.
3. Mos til jevn saus med stavmikser (ev. bruk blender).
4. Tilsett krydderne (paprikapulver, garam masala, koriander, gurkemeie, spisskummen, chili, buljongpulver og laurbærblad). Smak til om det trengs litt salt.
5. Tilsett også linsene og småkok rolig under lokk til linsene er helt møre, ca 20-30 min.
6. La spinaten koke med de siste 5 min. Smak til om du ønsker mer salt.

5 måneder i dag!

Hei!

Tenk at i dag er Alita 5 måneder! Hun blir større og større for hver uke synes jeg. Hun trives veldig godt og leker hele tiden. Alita er så nydelig, men litt sky for andre mennesker enda. Det går seg nok til etter hvert tror jeg. Det har gått fint de siste gangene vi har hatt besøk av venner og familie.

Bildedryss fra siste måneden <3

Vi blogges <3 

Uken som gikk

Akkurat nå: I dag er det mandag og jeg skal til Drammen på besøk igjen. Skal vaske bilen min og støvsuge den. Det trengs for å si det sånn! Så skal jeg spise god middag med pappa og Lindy. Er alltid hyggelig å dra på besøk midt i uka også synes jeg. Pappa er jo på jobb, så drar ikke tidlig.

Ukens serie: Begynte med en ny serie på Netflix som heter Living with yourself. Var faktisk veldig morsom! Ble ferdig med den for 2 dager siden.

 

Ukens høydepunkt: Shoppingtur med lillesøster! Jeg digger å bruke tid med søsteren min og bare snakke om alt. Det er veldig koselig også elsker ejg jo shopping da.

Ukens beste kjøp: Nå har jeg vært å nettshoppet litt på zalando og HogM. Så det blir spennende å se hva jeg beholder og returnerer. Jeg var jo på shopping med lillesøster forrige uke, men jeg kjøpte bare noen småting som dere ser nedenfor. Kommer noen bilder av hva jeg har kjøpt til uka!

Ukens cravings: Gulrotkake! Spiste det på søndag, for jeg måtte bare ha noe søtt!

Ukens matrett: Linsetaco på fredag. Det er så digg med tacofredag! Blir aldri lei!

Ukens sang: Selena  Gomez-Look at her now

Ukens mest leste innlegg:

Mathandel for 8 dager og matplan

Jeg har testet VegMe!

Fjorårets halloween kostyme

 

Instagram: Bambihanna

Snapchat: Bambihanna

Skal vi danse i går

Heii! 

God søndag! Da er jeg hjemme fra løpetur i det fine været. Jeg var så heldig å få sol! Skikkelig deilig med en løpetur, selv om den ikke ble så lang.

Lørdag kveld var det Halloween-tema på «Skal vi danse», og det var ikke mangel på verken kostymer, sminke eller effekter på parketten.

 

Nå er det skikkelig spennende å følge med siden det er så få deltagre igjen! Første delen var veldig morsom med halloween tema. De levde seg skikkelig inn i rollen sin, så det var veldig gøy! Dommerne var litt strenge denne gangen i forhold til sist, men jeg skjønner jo at de må være det siden det nærmer seg slutten! De er jo så flinke og dyktige alle sammen! Nivået på gjengen er veldig høyt nå og det blir spennende fremover mot finalen. Emilie var helt rå denne gangen og fikk 39 poeng i første runde! Det var veldig gøy!

 

Aleksander og Nadya har fått full poengsum av dommerne de siste tre sendingene, og dette ble deres første duell sammen med Christian og Marianne. Med bare 3 uker igjen av programmet og den 8 som måtte forlate oss var christian den som fikk færrest poeng.

Hvem tror du vinner? Vi blogges <3

Slutt på sommertiden

Hei alle sammen! 

God søndag alle sammen! I dag stod vi opp åtte og nå skal vi spise frokost veldig snart. Etterpå skal vi gå tur i skogen. Nå går vi mot den kalde vinteren dere! Huff, jeg kjenner jeg gruer meg litt. Solen har heldigvis tittet frem de siste dagene og kanskje for aller siste gang? I dag skal vi stile klokken en time tilbake og det betyr at slutten på sommeren. Det har allerede vært noen kalde kvelder og masse telys som har blitt tent. Det er ekstra koselig å kunne tenne lys og kose seg inne.

Nå er det snart november, tenk på det! Det nærmer deg endelig min favoritt høytid som er desember. Det blir veldig koselig. Gleder meg til å se julefilmer i sofaen, med gløgg eller kakao og bare nyte førjulstiden. Jeg har allerede begynt på ønskeliste og er godt i gang med forberedelser. Jeg liker å være tidlig ute, så vet det kanskje er litt tidlig for noen enda. Må jo legge ut ønskelisten min her på bloggen!

Vi blogges <3