Ingredienser:
2 ss olje
100 g rød eller gul løk, grovhakket
4 hvitløksfedd, grovhakket
500 g friske tomater, grovhakket
1 dl vann
1 ts paprikapulver
1 ts garam masala
1/2 ts malt koriander
1/2 ts malt gurkemeie
1/2 ts malt spisskummen
ca 1 krm chilipulver, smak til
ca 2 ts vegansk buljongpulver
1 laurbærblad
litt salt, smak til
200 g brune linser (ev. bruk grønne linser)
50 g frisk spinat, hakket
Fremgangsmåte:
1. Ha olje, løk og hvitløk i en kjele. Stek på middels varme i ca 5 min, til det er mykt og smågyllent.
2. Tilsett tomater og vann og småkok under lokk i 10 min. Tomatene synker sammen og blir myke.
3. Mos til jevn saus med stavmikser (ev. bruk blender).
4. Tilsett krydderne (paprikapulver, garam masala, koriander, gurkemeie, spisskummen, chili, buljongpulver og laurbærblad). Smak til om det trengs litt salt.
5. Tilsett også linsene og småkok rolig under lokk til linsene er helt møre, ca 20-30 min.
6. La spinaten koke med de siste 5 min. Smak til om du ønsker mer salt.