8 ting jeg elsker med våren

Nå har det vært sol i flere dager og jeg elsker det! Våren er skikkelig i gang nå og jeg håper den vil fortsette fremover. Elsker å våkne opp og solen lyser inn gjennom de skitne vinduene mine, haha. De må jeg faktisk vaske snart, ser jo ikke ut! Her er noen ting jeg elsker med våren!

Gå turer: I går ville jeg bare gå tur ute i skogen siden solen skinte så deilig. Jeg var hos tannlegen og gjorde noen ærender i byen etter det. Men var deilig å gå rundt i nabolaget og kjenne varmen fra solen på kroppen.

Sol: Elsker varmen fra solen skinner på ansiktet mitt. Blir alltid så glad av å stå opp og se solen skinner.

Dagene blir lengre: Klokken skal stilles 1 time den 31.mars og det er jo ikke lenge til.

Påske: Nå er det bare 3 uker til påske og påsken er alltid veldig koselig. Jeg har alltid likt påsken som barn, siden da dro jeg og familien på fjellet der vi har hus i Trondheim. Var veldig langt å kjøre da, men verdt det. Husker vi gikk rundt å leitet etter påskeegg som mamma hadde gjemt og det var alltid så morsomt.

Blomster: Jeg er egentlig ikke en blomster person som kjøper masse blomster, men jeg har noen grønne planter inne og det er veldig fint med noe grønt inne. Jeg kan nok kalles en plantedreper, haha. Ikke med vilje altså. Jeg vanner jo plantene mine, men noen ganger bare dør de og jeg vet ikke hvorfor. Er det bare meg liksom eller vanner jeg kanskje for mye de grønne plantene. De sier jo at man skal vanne en gang i uken, eller er det for mye? Enten så drukner de eller så visner de, er liksom ingen mellomting. Er noen planter som faktisk har overlevd i mange år i denne leiligheten og det er jeg ganske stolt av! Liker når hvitveisen stikker fram og hestehoven kommer opp for da er det skikkelig vår.

Varmere: Jeg er så lei av å fryse nå og jeg tipper at jeg ikke er den eneste. Jeg gleder meg til det blir varmere i været og da går heldigvis strømregningen ned.

Rydde vekk vintertøy: Endelig kan vi henge fra oss den store vinterjakken i skapet og gå med litt mer vårjakker. Det har jeg gledet meg til!

Vårrengjøring: Nå skal jeg jo flytte ut av leiligheten i mai, så da blir det en skikkelig rengjøring da. Det blir veldig stress å flytte, pakke og vaske ut av leiligheten midt opp i bachelor oppgaven. Men det skal jeg klare.

Ha en super fin uke!

Nye vegetar og veganske produkter

Hei alle sammen!

Det er alltid veldig spennende når det kommer inn nye vegetar og veganske produkter inn i matvarekjedene. Er alltid på jakt etter gode erstatningsprodukter til kjøtt og melk. Som jeg har sagt tidligere spiser jeg for det meste ett plantebasert kosthold med innslag av fisk og skalldyr en gang i blant. Jeg digger jo smeltet ost også på pizzaen eller til linsetacoen, men prøver å ikke spise det så ofte. Det er jo masse bra vegansk ost som kan erstatte dette, men det er ingenting som slår smeltet ost på pizza.

Nedenfor kommer det noen nye produkter som jeg har prøvd og digger!

Disse vegetar kjøttbollene er laget av grønnsaker og ost! Jeg digger disse, er så gode og passer til de fleste retter. Disse vegetarbollene passer på pizza, taco, wok, pastaretter og i gryteretter. Disse smakte så godt! For et smart produkt! Er veldig god konsistens på de også og jeg synes de passer til de meste. Tar ikke lang tid å steke heller og det er ett pluss!

Den nye veganske potetsalaten fra coop var jeg veldig skeptisk til, fordi jeg elsker potetsalat på sommeren. Jeg tenkte de aldri kom til å få til en lik smak uten animalske produkter. Jeg ble så overrakset da jeg smakte på potetsalaten og ble så positiv overrakset! Den smaker faktisk potetsalat og jeg er så glad for at de har klart å lage dette produktet til en rimelig penge. Er veldig godt med vegetarpålegget til coop og til vegetarpølsene deres. Denne potetsalaten blir nok vår favoritt her i huset til sommeren og koster bare 20 kr!

Alpro skuffer aldri! De er veldig flinke på smak på produktene sine. Stian som har laktose intoleranse er vant til å drikke og spise produkter derfra og har gjort det siden han var liten. Jeg digger skokolademelken deres også og drikker den hele tiden i helgen, nammm. De har kommet med masse bra denne våren og denne var noe jeg tok med hjem siden jeg var litt småsulten.Den smakte så godt og smakte litt sommer. Denne kommer jeg til å kjøpe igjen!

 

Ha en super fin onsdag videre! Hvis dere likte dette innlegget, så kan jeg fortsette med å teste ut nye veganske og vegetar produkter og skrive om det her på bloggen 😀

6 tips til hvordan du kan kaste mindre mat

 • Vi ønsker vel alle å kaste mindre mat og bidra til et mer bærekraftig forbruk – i teorien. Men i praksis –  i hverdagens stress – viser det seg for mange at det ikke er så enkelt å overføre de gode intensjonene til handling. Fortsatt havner alt for mye mat i søpla. Her gir jeg deg de aller beste tipsene for å kaste mindre mat, og forslag til hvordan du lett kan gjennomføre dem.

 • 1. Kjøp bare det du trenger
 • Omtrent hver åttende bærepose mat vi kjøper havner i søpla. Med gode rutiner vil mindre mat bli kastet, og det er penger og miljø spart. Planlegg innkjøpene dine og forsøk å unngå impulskjøp. Bli bevisst hvor mye du og familien spiser og juster mengdene du handler etter det. Skriv en handleliste etter å ha sjekket skap og kjøleskap. Unngå impulskjøp på tom mage!
 • 2. Ta datomerkingen med en klype salt
 • Maten kan godt være spiselig i lang tid etter utløpt dato. I butikkene blir stadig flere varer merket «Best før, ofte god etter». Ditt beste hjelpemiddel for å sjekke om maten fortsatt kan spises er sansene dine. Se, lukt og smak på maten før du bestemmer deg for å kaste.

  Ha respekt for merkingen «Siste forbruksdag». Men husk at maten ikke automatisk blir dårlig selv om datoen er passert. Det er lov til å bruke sansene og sunn fornuft.

 • 3. Ta vare på maten
 • En av de største kildene til matsvinn hjemme er måltidsrester, tett fulgt av brød, frukt og grønt. Vi lager for mye mat, forsyner oss med for store porsjoner og kaster det vi ikke spiser opp i søpla. Bruk mindre tallerkener, så blir ikke magen mett før øyet. Bestem at «det du forsyner deg med må du spise opp». Lager du en stor porsjon av noe, så ha en plan for hva du vil gjøre med restene, eller frys dem inn – også med en plan.
 • 4. Rydd i kjøleskapet
 • Et rent og ryddig kjøleskap gjør det lettere å holde oversikt og ta i bruk det som er der. Bruk funnene som inspirasjon til å lage nye retter. Se på restene som en ressurs det går an å eksperimentere med, og legg opp til minst én kreativ restematmiddag i uka.
 • 5. Husk at all mat har verdi og fortjener å bli spist
 • Mat er grunnleggende for vår eksistens, men den kommer ikke på bordet vårt av seg selv. Maten vi spiser har blitt fôret og stelt, dyrket fram og passet på. Det krever energi, jordarealer, vann og arbeidskraft. Og all matproduksjon fører til klimagassutslipp. Om vi ikke tar vare på maten og spiser den opp, vil de ressursene som er brukt være bortkastet, og det er ressurskrevende også å destruere den. Å spise opp maten er å vise respekt for det arbeidet som ligger bak, og de ressursene det krever.
 • 6. Kildesorter
 • Kildesortering i seg selv reduserer kanskje ikke matsvinnet, men det gjør deg bevisst på hvor mye mat som egentlig går i søpla. I Norge har ca 70 % av alle husstander tilgang på returordninger for organisk avfall. På behandlingsanleggene blir litt over halvparten av avfallet brukt til å produsere biogass, mens resten går til kompostering.Alt matavfall kan komposteres og bli til jord. Har du mulighet til å kompostere, kan du selv være med på å omskape matavfallet til jord, og bringe det tilbake i kretsløpet. Det finnes flere gode løsninger for å kompostere hjemme, selv om du bor i en liten leilighet.

Uken som gikk

Akkurat nå: Sitter jeg på toget til Oslo for å møte Ingunn. Skal sitte med bachelor i dag. Senere blir det en trenings økt. Må få litt rutine på det igjen kjenner jeg. Har blitt mye skolearbeid i det siste og fått litt dårlig rutiner på trening nå.

Ukens opptur: I helgen var jeg i bursdag til moren til Stian og det var så koselig. Fikk selvfølgelig masse snop og kake. De små niesene til Stian er så søte og jeg blir som et barn igjen når jeg er sammen med dem. Barn er veldig søte og det er jo en stund til jeg skal få barn. Så da er det alltid hyggelig å være med niesene til Stian i mellomtiden.

Ukens sang: IDOL-BTS

 

Ukens mat: Chili sin carne med nachos! Yummi! Er så digg med masse grønnsaker og bønner.

 

Ukens bilde: 

Ukens innkjøp: Forrige uke var jeg veldig flink til å spare. Det eneste jeg brukte penger på var å farge håret. Så det var veldig deilig å få vekk etterveksten. Det eneste jeg kjøpte var noe sminkefjerner, cleanser for huden og noen spisebord brikker.

Ukens tanke: Denne bloggdebatten mellom Kristin og Sophie Elise har virkelig tatt av og jeg synes at det er topp at noen sier ifra om akkurat dette temaet med å reklamere for plastisk kirurgi. Jeg har alltid vært fornøyd med den jeg er, men jeg har komplekser som alle andre. Alle har disse tankene om seg selv og man er heldig hvis man ikke har det. I dette samfunnet blir vi påvirket hver dag og ser reklame overalt på alt fra rynke kremer, restylane, hårfjerning og fjerning av strekkmerker. Vi blir veldig påvirket av reklame, blogger og influencere. Elsk alt ved deg selv for det er det eneste du kan gjøre for å få en bra psykisk helse. Gi slipp på vonde tanker om deg selv og hvordan du ser ut. Jeg synes alle unge og voksne fortjener å bare elske seg selv og ikke bekymre seg for hva alle andre tenker og sier.

Hva synes jeg om bloggdebatten

Hei alle sammen! 

Denne bloggkrigen mellom Kristin Gjelsvik og Sophie Elise har engasjert veldig mange. Jeg må si at jeg er enig i det Kristin sier om dette. Det er ett enormt stort press på ungdommer i dagens samfunn og det skyldes jo bloggere som Sophie Elise som har fikset litt her og der.

Alle har komplekser og det er et eget valg å gjøre noe med dette selv, men jeg synes ikke det er noe man trenger å dele med andre. I hvertfall ikke når man har så mange unge lesere som fra før av er i en allerede usikker fase i livet med kroppskomplekser. Jeg vil heller at de unge skal fokusere på at kroppen er som et hus man bor i. Man burde være glad i kroppen sin og være glad for at man har en frisk  og fungerende kropp. Dette burde man ikke ta for gitt. Det å dele ting som dette kan gjøre helt friske personer leter etter feil hos seg selv. Det er en kynisk industri som menneskene bak tjener veldig gode penger på.

Blogg-Norge har vokst i rekordfart de siste årene og er en bransje mange ser opp til. Jeg synes vi skal støtte hverandre og fokusere på det som er bra og styrke selvfølelsen til hverandre. De som tjener på dette store presset blant ungdom er de kyniske skjønnhetsindustriene, og de som lønnes for å reklamere for dette. Stå sammen alle bloggere og influencere.

Stå sammen og vær sterke, fine, gode forbilder for dine lesere <3

 

Middag og lørdag

Hei alle sammen!

Endelig lørdag og jeg føler meg tipp topp i dag. I går ble det masse god mat og digg med Stian. På kvelden så leide vi film og så Venom. Den var veldig kul! Er veldig deilig å bare ta en frikveld fra alt og alle. I dag skal jeg skrive litt og jobbe, så skal vi til Moren til Stian siden hun skal feire bursdag. Så håper jeg får gjort litt innen vi skal dra. Blir koselig å møte dem igjen og håper vi får masse godis og kake! Haha, jeg er skikkelig kakemonster altså!

Se på de bildene da! Var så mye god mat i går. Er det noe jeg elsker så er det mat som er lett å lage og bra for meg. I kveld skal vi lage indisk spinatgryte til middag som vi elsker. Så blir det å slappe av i kveld igjen tenker jeg. Det har vært en hektisk uke med møte med veileder og masse skole arbeid og skriving på bachelor.

Ha en super lørdag alle sammen! Noen planer for i kveld eller bare slappe av? 

Jeg får aldri nok av …

Heisann alle fine lesere!

Er det en ting jeg ikke får nok av så er det gode gensere. Jeg eier masse gensere i ulike farger og fasonger. Elsker å ha på meg en skikkelig god og stor knitted genser. Det får jeg aldri nok av så lenge jeg lever. Nedenfor er det noen gode gensere som jeg har sykt lyst på! Er så fine fasonger og farger. Man får vel aldri nok av gensere eller hva?

Nakd

I det siste har jeg sittet enten på tog til Oslo for å møte veileder eller Ingunn, eller så har jeg sittet hjemme med bachelor oppgaven. Snart er det helg og jeg kjenner at denne helgen blir det tungt å sitte med bachelor, men forrige helg var jeg jo på konsert og fikk besøk fra en veninne. Så denne helgen blir det bare skole, skole,skole! Jeg må skissere ferdig og skrive litt på oppgaven. Er alltid litt stress med denne skisseprosessen, for jeg føler at man aldri blir fornøyd med det man gjør. Jeg er sikkert ikke den eneste som tenker sånn. Håper at veileder liker det vi har gjort så langt og at vi får godkjent skissene, slik at vi kan føre inn alt i Archicad neste uke. Vi har jo ikke jobbet med skole før, verken jeg eller Ingunn. Dette er noe helt nytt for oss og et veldig stort prosjekt merker vi. Det blir veldig deilig å levere bachelor i mai for å si det sånn!

Ha en fin dag videre!

De største trendene for 2019

Hei alle sammen! 

Neste sesong byr på et friskt pust. Her er de største trendene og tendensene for 2019 fra moteukene rundt om i verden. Elsker klær og mote selv, ser masse på bilder for inspirasjon til min egen stil. Jeg vil beskrive stilen min som skiftende egentlig. Det kommer litt an på situasjon og anledning. På skolen kler jeg meg i store gensere og mom jeans, haha. Er ikke så nøye liksom. Når jeg er på jobb bruker jeg sorte bukser og bluse/genser. Hvis jeg er bedt bort eller skal ta meg en fest, så blir klesstilen annerledes igjen.

Nå er jeg helt hekta på farger og strikkede plagg! Jeg trenger litt farger i hverdagen nå på vinterstid for å sprite opp humøret. Eller hva synes dere?

1. Farger

Pastellfarger er en av de viktigste trendene når det går mot vår og sommer. Blått, mintgrønn, pastellfarger turkis lilla, rosa, hudfarget, og hvitt er noen av fargene du vil se mye til mot våren og sommeren. Orange, rødt og bruntoner vil man også se mye av, og da det er noe for enhver smak.

2. Mer print 

Trenden med print fortsetter også i 2019 også denne gangen med blomster i fokus, men nå i flere kombinasjoner. La deg inspirere av designere og motehus som Louis Vuitton, Dolce & Gabbana og Balenciaga, som alle sverger til blomster på blomster. Leopardprint er også veldig i vinden nå og slangemønster. Jeg personlig liker slangemønster på tilbehør, som vesker, smykker og hårpynt.

3. Håndarbeid 

Patchwork, crochet og makramè står sentralt i det som kan virke som tatt ut fra et folkeeventyr denne gangen mindre hjemmestrikket og mer high fashion folk. Elsker også håndarbeid på interiør som for eksempel lampeskjermer og tepper.

4. Ta din hatt 

Hatten gjør comeback for alvor i en rekke utgaver. Jeg personlig liker ikke å gå med hatt siden jeg synes jeg ikke kler det. Kanskje jeg burde prøve ut denne trenden? Liker dere å gå med hatt?

Søndagstur

Hei alle sammen. God søndag fra meg.

Akkurat nå har veninnen min dratt hjem igjen til Kristiansand og jeg sitter å slapper av i sofaen etter konserten i går. Var veldig gøy og masse fin musikk. Vi koste oss veldig og det var en veldig fin girls night med masse dansing. Det skjenner jeg på kroppen i dag og i bena.

Nå kommer jeg hjem fra en liten tur ut i skogen. Stian og jeg måtte bare røre litt på oss også var det helt sykt fint vær i dag. Ble så glad da jeg stod opp og så at det var deilig sol, som varmet ansiktet mitt. Kjempe deilig med masse sol, så da måtte vi ta på oss skoene og bare gå en lang tur. Jeg trengte litt frisk luft i dag etter kvelden i går også. Er det flere som meg som vil at våren skal komme nååååå. Ble veldig paff da det snødde for noen dager siden. Vi får håpe at snøen holder seg unna nå!

Ha en fin søndag videre <3 Blogges

 

Kvinnedagen og helg

Hei alle fine lesere!

I dag er selveste kvinnedagen! Gratulerer med dagen alle sterke og  flotte kvinner der ute. Dere rocker! Jeg pleier ikke gjøre noe spesielt på denne dagen, men det er uansett deilig at det er fredag og helg. I dag skal jeg treffe noen venninner i Tønsberg og spise god mat og drikke. Er alltid veldig koselig og treffes og snakke om alt og ingenting. Er lenge siden jeg har truffet dem nå, så det blir deilig med en jentekveld.

 

Foto:@fotografraj

I morgen skal jeg og en venninne fra Kristiansand på konsert på Støperiet, så det blir veldig spennende. Det er The 2000`s konsert og jeg må innrømme det ikke er helt min musikksmak kanskje, haha. Men det blir gøy å være med og nyte musikken uansett og mimre tilbake til den tiden. Det blir nok en fin kveld uansett kjenner jeg oss rett og jeg gleder meg veldig. Ha en super fin helg alle sammen.  Hva er deres planer for helgen da?