Min favoritt akkurat nå…

Favoritt serie:

Akkurat nå er det The Fosters som er min favoritt. Så mye drama og kjærlighet denne serien gir. Liker at den har fokus på at ikke alt er perfekt i verdenen. Handler om et lesbisk par som adopterer fire barn og har et barn fra før av. Er mye fokus på at systemet rundt det å adoptere, rundt homofili og livet i seg selv ikke er lett. Elsker denne serien! 

 

Middagsrett: 

taco er den beste fredags kosen vi vet om her i huset. Det er så yummi! Da vi ble veganere trodde jeg det ikke kom til å være like godt som før. Men det er faktisk det. Vi bruker ikke ost lenger og vi har funnet en vegansk rømme fra oatly som er kjempe god og smaker som vanlig rømme. Love it! 

 

 

Favoritt app :

Min favoritt app er instagram! Elsker å ta masse bilder og legger ut ganske ofte. Instagrammen min er bambihanna. Legg meg til da vel! 

Favoritt godteri: 

Har alltid hatt sjokolade som min favoritt godteri og de veganske smaker veldig godt. Elsker også popcorn og potetgull. 


 

Favoritt barndomsminne:

Favoritt barndomsminne er definitivt da vi skulle dra til vårt feriested på Hitra i Trøndelag. Morfar bodde der og vi besøkte han vær sommer. Bilturene var lange men kjempe morsomme. Mamma hadde pakket ned overraskelses poser til meg og lillesøsteren min med masse godsaker og lesestoff. Det var så morsomt! På den tiden leste jeg TOPP, haha. Var favoritt bladet mitt som liten med kule plakater og alt. Da vi endelig kom frem hadde morfar middagen klar og en god klem på lur. Han var så omtenksom og koselig. Jeg var alltid kosejenta hans og da ferien var ferdig var det alltid like trist å dra fra han alene. Da gledet jeg meg så masse til neste gang vi skulle opp dit igjen. 

 

Favoritt sted hjemme: 

Dette må være å sitte ved spisebordet med en kopp kaffe og frokost. Elsker å sitte her å slappe av og sitter gjerne her enn i sofaen. Får veldig god energi av å være her med buddha bildet fra Thailand og blomster på bordet. 

 

Favoritt bok: 

Elsker å lese og får liten tid til det egentlig når skolen begynner. Pleier å lese spenningsbøker og mysterier. 

Hva er deres favoritter? Ha en fin dag videre. 

 

 

Vegansk pizza

Hei alle sammen! 

I går lagde vi for første gang vegansk pizza og den var kjempe god! Den er i tillegg glutenfri, siden Stian ikke tåler gluten. 

Vi hadde vegansk kjøttfarse med grønnsaker og tortilla chips på toppen. På pizza kan man ha alt mulig godt på, så det er bare å velge yndlings toppingen på pizzaen. Den veganske strø-osten smeltet ikke så bra i ovnen, så neste gang velger vi Violife isteden. Har hørt at den skal smelte bra på pizza. 

 

Pizzabunn

1 pose Toro glutenfri fin 

3 dl vann 

1/2 pakke tørrgjær 

1/2 ts salt 

Topping

1 paprika

1 gul løk 

1 pose pizzakrydder 

3 dl vegansk farse 

1 boks mais 

Masse sopp 

1 neve tortillachips 

Olje til steking 

Vegansk strøost på toppen

oliven

Fremgangsmåte: 

Pizzabunnen : Rør alt sammen og elt deigen til en fin deig uten klumper. La deigen heve i 20-30 min. Så ruller du den ut på et stekebrett. Tips: ha litt olje på hendene når du tar ut deigen så den ikke klistrer seg så mye på hendene. 

Farsen: Deretter steker du farse med løk i noen minutter og tar oppi pizzakrydder og blander med vann. La det steke i noen minutter. 

Da er kjøttfarsen klar og du kan ta på all toppingen du vil ha. 

 

 

Håper det smaker!

 

 

God lørdag!

Hei! God morgen! 

God lørdag. 

I dag ble det bananpannekaker til frokost. Nammm. Er kjempe godt med hjemmelaget blåbær syltetøy eller lønnesirup. Da er det på vei til jobb også skal vi til noen venner i kveld. det blir koselig. Ha en fin lørdag alle sammen. 

Ingredienser:

  • 2 bananer
  • 1 desiliter soyamelk, gjerne med smak av vanilje
  • 1 desiliter vann
  • 2 spiseskjeer eplecidereddik
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 2,5 teskjeer bakepulver
  • 0,5 teskje salt
  • Kanel
  • Veganmargarin eller olje til steki

Vegansk Pad thai

Hei! 

God fredag! Endelig klar for helg! 

Da har vi smakt tofu for første gang! Er sikkert enklere å lage selv, skal få til det snart. Men vi kjøpte bare på meny sånn enkelt og greit. Meny har mye bra med veganske produkter! Tofu smaker egentlig ingenting, så må jo krydre med litt krydder eller ta det i gryter og supper. Her er bare en av tingene man kan gjøre med tofu, fins masse forskjellige retter der ute. Her er min Pad thai. Vi kan jo ikke bruke fiskesaus, siden vi er veganere, men den ble veldig god likevel! 

 

Vegansk + glutenfri
Mengde: 2 porsjoner

Arbeidstid: 30 min

Pad thai med tofu

200-400 gram naturell tofu
200-300 gram brede risnudler
2 gulrøtter
1 brokkoli
1 gul løk
6 hvitløksfedd
2 håndfull bønnespirer
2 vårløk
2 ss finhakket koriander
4-6 ss tørristede peanøtter
Peanøttolje

1 ss tomatpure
1 ss hvit miso
3 ss tamari eller soyasaus
0,5 ss eplecidereddik
0,5 ts sesamolje

1 ss sriracha
1 lime, presset
2 ss brunt sukker
2 ss kokende vann

 

Start med nudlene. Kok opp vann (gjerne i vannkoker), ha tørre nudler i en bolle, og hell over det kokende vannet. La de ligge til de er al dente, ca 10 minutter (litt avhengig av hvor tykke de er). Hell av vannet, skyll nudlene i kaldt vann, og rør inn noen dråper sesamolje så de ikke blir en massiv klump.

 

Deretter er det tofuen. Tørk av overflødig vann på den. Del den i to på langs, og skjær de to stykkene i tynnere deler, ca en halv cm. Varm opp peanøttolje i en stekepanne til det nesten ryker av den, og ha tofuskivene over i den. Bruk en pinsett eller lignende, du vil ikke at det skal sprute olje på deg. Stek til de er gyldne på begge sider, og legg til avrenning på et kjøkkenpapir.

Tørk av panna, ha oppi noen nye dråper peanøttolje. Snitt løk og gulrot i  skiver og del brokkolien i små buketter. Stek det fort i panna til det er gyldent, og legg det til side på en tallerken.

Nå er det tid for saus. Rør sammen alle ingrediensene (fra tomatpure til kokende vann på lista) i en liten skål. Finhakk hvitløk, vårløk og koriander, og ha det med et par dråper peanøttolje i panna. La det frese i ca 15 sekunder, før du har oppi halvparten av sausen. Ca 20 sekunder etter det igjen har du tofuen tilbake i panna så den blir dekket av sausen. Ca 15 sekunder etter det igjen har du nudlene tilbake i panna, samt grønnsakene. Rør så sausen dekker alt sammen.

Og da er det altså pad thai-tid! Ha herligheten over på tallerkner, strø over tørristede, grovhakkede peanøtter, og gjerne litt ekstra vårløk og koriander. En limebåt eller to på siden er obligatorisk.


 

Dig in!

Do you even tofu??

Hei sann! 

Måtte bare innom for å dele en morsom opplevelse med dere. 

 

I går så skulle jeg og Stian på Meny Eik for å kjøpe inn matvarer til middagen. Det var et par ting vi trengte til å lage tofu i pad thai. En viktig ingrediens her er jo selvsagt tofu. Vi spurte en ansatt på Meny Eik hvor de hadde tofuen liggende, siden vi ikke var kjent i butikken og hadde gått å lett ganske lenge. Hun visste ikke hvor den var og  gikk og spurte en jente bak disken. Det som jeg fikk til spørsmål da var:  “Hva er tofu?”. Jeg bare…hæ? Altså, jeg ble litt satt ut. Er tofu helt nytt liksom, tenkte jeg??  Sier jeg det riktig? Er det så vanskelig å finne?

Så gikk hun å spurte en annen dame som jobbet der og hun gikk å leita hun også, men visste tydeligvis ikke hva tofu var! For hun viste meg masse laktosefrie produkter og Tofutti produktene. Dette her blir for dumt,  tenkte jeg. Så vi satte fra oss kurven og dro til Meny på Tolvsrød, siden de hadde Tofu og hjalp oss også med å finne Miso. De bare søkte det opp i registeret sitt! Som normale personer ville ha gjort. Hvis de på Meny Eik hadde bare søkt det opp for å se om de hadde det inne, hadde det gått mye fortere. Men de var jo bare unge jenter og visste vel ikke bedre. Er jo ikke lett dette her med tofu gitt! 😛 

Er Tofu så ukjent for mennesker? Men jeg skal ikke si noe jeg, for jeg visste vel ikke helt hva det var før jeg ble veganer. Men de var veldig hyggelige på Meny Tolvsrød, så der skal vi handle fra nå av! 

Oppskriften til Pad thaien kommer senere i dag! 

Ha en super fin dag videre 😀 

Deilig suppe med kikerter

Hei igjen! 

Da skal jeg komme med en super deilig suppe oppskrift! Er veldig glad i thailandsk mat og denne tok meg med tilbake til Thailand. Her kan man ta de grønnsakene man vil og forskjellige krydder man ønsker. Er ingen fasit, kan lages som man vil og man kan tilsette vegansk kjøttfarse og pasta. Ble kjempe god! 

 

Oppskrift på suppe med kikerter

1 medium gul løk, delt i tynne halvmåneskiver
1 stor bit fersk ingefær (ca 3 toppa ss), hakket
3 fedd hvitløk, hakket
2 store selleristenger, kuttet i biter
1 boks kokosmelk
1 boks hakkede tomater
1 boks kikerter (= ca 3,5 dl / eller 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre)
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1/2 ts gurkemeie
ca 1/4 ts chilipulver (obs: smak til)
litt salt
saften fra en snei lime
 

 

1. Stek løken myk i litt olje. Sleng oppi ingefær, hvitløk, selleristang og la det steke et minutts tid.
2. Tilsett kokosmelk, tomater og kikerter. Smak til med krydderne og limesaft og ha i persillen til slutt.
3. La det hele småkoke i ca 15 min. Om du synes suppa blir for tykk, ha i litt vann.

* Server suppa med et dryss finhakket frisk persille og nyt! Hadde i tillegg pasta og hjemmelaget guacamole. 

Ha en super fin dag videre! Snakkes!

Treningsprogram for rumpe

Hei! 

God morgen til alle sammen, da er det torsdag og nesten helg! Det blir deilig etter en lang uke. Er kanskje mange av dere som har sommerferie nå? Snart skal jeg på jobb i noen timer og deretter på trening. Blir en rumpe økt i dag også. Jeg trener rumpe sånn 3 ganger i uka. Er ikke en ekspert på trening, men syns jeg begynner å  se resultater på meg selv. Trener litt andre øvelser med vekter, men dette her er et veldig bra treningsprogram. Jeg pleier å variere øvelsene litt på dagene. Liker litt variasjon, så skal komme med et annet treningsprogram som jeg også gjør. 

Først varmer jeg litt opp med å gå litt på mølla i ca. 10 minutter. Deretter så tar jeg alle øvelsene i 3 serier x 6-8 repetisjoner. På slutten tøyer jeg ut. Kjenner det godt at man har trent etterpå!   

1. Sumo squat

 

2. Squat with kickbacks 

3. Basic squat 

4. Jump squat 

 

5. Narrow squat 

6. Pistol squat – super tøff øvelse og pass på og ikke squat for langt ned. 

7. Curtsey squat – Bra for alle muskelgruppene 

8. Split squat – strammer opp hofter og rumpe.

 

9. Isometric squat with toe taps

10. Pop squat  

Det finners også mange andre gode rumpeøvelser, men disse 10 passer godt sammen og burde gi god effekt. Gjerne tren dem 2 til 4 ganger i uken, men da må du trene resten av kroppen litt mindre. Lykke til med treningen. Snakkes senere. 

Ha en fin dag videre! 

Grønnsaks suppe

Hei og god morgen! 

Da er jeg klar for en ny dag med nye muligheter og god mat! I går ble det en tur på trening og etter det lagde vi en god grønnsaks suppe med veganske kjøttboller fra Sverige. De var veldig gode! Smakte jo nesten like godt som vanlige kjøttboller. Suppen ble veldig god også hadde vi litt dessert etterpå. Desserten bestod av blåbær og eple med vegansk vaniljesaus. Den smaker så godt og akkurat som vanlig vaniljesaus. Ble veldig overrasket faktisk! 

Her er oppskriften på grønnsaks suppen vi spiste i går. 

 

Oppskrift på suppen

3 gulrøtter 

2 stilker stangselleri 

1 stk løk 

2 stk tomater 

1/2 purre 

1 ts timian 

1 dl erter 

2 ss persille 

1 vegansk grønnsaksbuljong 

1/2 ts salt 

1/2 ts pepper 

3 stk poteter 

4-5 dl vann 

 

Nammm 😀 

Ha en fin dag alle sammen! 

 

Sommer i Tønsberg

Heisann!! 

 

Nå er det bare så deilig vær ute! Måtte ut en tur i det fine været etter jobb. Det verste jeg vet er når jeg må jobbe inne på så fine dager og bare se på de andre gå utenfor butikken. Men sluttet heldigvis tidlig på jobb. Da fikk jeg masse tid til å gå en liten tur rundt om i Tønsberg sentrum. Er så idyllisk på sommeren. Jeg syns sommeren er den fineste tiden med sol og bading. Bryggen i Tønsberg er så koselig å tusle rundt på. Det er en masse folk som sitter og koser seg på restaurantene med god mat og drikke. Mange er ute på båtene sine og kjører rolig forbi bryggen. Skulle nesten hatt en båt! 

 

Nå sitter jeg ute på plattingen hjemme med litt moreller og iste. Dette er livet! Sommeren i Tønsberg er deilig. Nå er det snart på trening! Har dere en fin sommer? 

 

Ha en fin dag! 

25.07.2017

God morgen! 

Tenkte å skulle snakke litt om treningsøkten min i går og maten jeg spiste. Må få i meg nok proteiner fra den veganske maten jeg spiser. Da er bønner, linser, spinat og brokkoli fine proteinkilder. I går var en bra trenings økt! Trente ben og rumpe i går. Brukte omtrent en time. Hadde spist en salat før jeg gikk på trening, så hadde masse energi. Blir en treningsøkt i dag også. Skal trene litt mage og rygg i dag. Kan legge ut treningsprogram for det senere, hvis noen ønsker. 

 


Frokosten min i går bestod av juice, knekkebrød med peanøttsmør med syltetøy og nøtter. Elsker peanøttsmør. 

Middagen i går bestod av masse grønnsaker, bønnemiks og vegansk snitzel! Kjøpte snitzelen i Sverige, der er det mye bra og billig vegansk mat. Se på alle de fantastiske fargene. Det som er så bra, er at man blir utrolig mett av grønnsaker! Bare digger det, var super god mat. 

 

Ha en super fin dag!