Vegansk Pad thai

Hei! 

God fredag! Endelig klar for helg! 

Da har vi smakt tofu for første gang! Er sikkert enklere å lage selv, skal få til det snart. Men vi kjøpte bare på meny sånn enkelt og greit. Meny har mye bra med veganske produkter! Tofu smaker egentlig ingenting, så må jo krydre med litt krydder eller ta det i gryter og supper. Her er bare en av tingene man kan gjøre med tofu, fins masse forskjellige retter der ute. Her er min Pad thai. Vi kan jo ikke bruke fiskesaus, siden vi er veganere, men den ble veldig god likevel! 

 

Vegansk + glutenfri
Mengde: 2 porsjoner

Arbeidstid: 30 min

Pad thai med tofu

200-400 gram naturell tofu
200-300 gram brede risnudler
2 gulrøtter
1 brokkoli
1 gul løk
6 hvitløksfedd
2 håndfull bønnespirer
2 vårløk
2 ss finhakket koriander
4-6 ss tørristede peanøtter
Peanøttolje

1 ss tomatpure
1 ss hvit miso
3 ss tamari eller soyasaus
0,5 ss eplecidereddik
0,5 ts sesamolje

1 ss sriracha
1 lime, presset
2 ss brunt sukker
2 ss kokende vann

 

Start med nudlene. Kok opp vann (gjerne i vannkoker), ha tørre nudler i en bolle, og hell over det kokende vannet. La de ligge til de er al dente, ca 10 minutter (litt avhengig av hvor tykke de er). Hell av vannet, skyll nudlene i kaldt vann, og rør inn noen dråper sesamolje så de ikke blir en massiv klump.

 

Deretter er det tofuen. Tørk av overflødig vann på den. Del den i to på langs, og skjær de to stykkene i tynnere deler, ca en halv cm. Varm opp peanøttolje i en stekepanne til det nesten ryker av den, og ha tofuskivene over i den. Bruk en pinsett eller lignende, du vil ikke at det skal sprute olje på deg. Stek til de er gyldne på begge sider, og legg til avrenning på et kjøkkenpapir.

Tørk av panna, ha oppi noen nye dråper peanøttolje. Snitt løk og gulrot i  skiver og del brokkolien i små buketter. Stek det fort i panna til det er gyldent, og legg det til side på en tallerken.

Nå er det tid for saus. Rør sammen alle ingrediensene (fra tomatpure til kokende vann på lista) i en liten skål. Finhakk hvitløk, vårløk og koriander, og ha det med et par dråper peanøttolje i panna. La det frese i ca 15 sekunder, før du har oppi halvparten av sausen. Ca 20 sekunder etter det igjen har du tofuen tilbake i panna så den blir dekket av sausen. Ca 15 sekunder etter det igjen har du nudlene tilbake i panna, samt grønnsakene. Rør så sausen dekker alt sammen.

Og da er det altså pad thai-tid! Ha herligheten over på tallerkner, strø over tørristede, grovhakkede peanøtter, og gjerne litt ekstra vårløk og koriander. En limebåt eller to på siden er obligatorisk.


 

Dig in!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg