Mine nyttårsforsetter til 2019

Hei alle sammen! 

Jeg var jo hos legevakten i går med armen min, så sa de på sykehuset i dag at albuen er brekt to steder. Så det var litt kipt å vite på nyttårsaften. Jeg trengte ikke gips heldigvis, men armen måtte være i ro i 6 uker! Det er jo litt dumt med tanke på skole, men klarer å bevege fingrene og skrive på tastaturet, så dette kommer til å gå bra! Jeg får bare ta det med ro i dag og spise middag med de andre også dra rett hjem etter rakettene. Hva er planene deres for å dag?

Da er det snart ett nytt år og nye muligheter. Tenkte jeg skulle dele hva mine nyttårsforsetter er til neste år. Jeg håper 2019 blir et bra år og at jeg når mine mål, så det er jo bare å glede seg!

Nyttårsforsett 2019!

– Trene masse, minst to ganger i uken men helst fire ganger. Det er viktig for meg å gjøre dette for å føle meg bra, ikke bare fysisk men også psykisk! Men litt aktivitet er også bra i en stressende hverdag.

 – Spare masse og være flink økonomisk! Vi ønsker naturligvis å investere i en leilighet etterhvert og siden jeg studerer nå så har jeg ikke fått spart så mye. Jeg er heller ikke veldig flink med penger og bruker det jeg vil til pengene er slutt, så dette må jeg skjerpe meg på!

 – Ha et sunt og balansert kosthold. Det er helt urealistisk for meg å kutte ut alt søtt, men å kutte ned tror jeg absolutt alle klarer. Jeg har jo spist veldig variert og vegansk, så er nok søtsakene som er verstingen for meg! Det klarer jeg!

 – Være flinkere til å prioritere venninner. Jeg vil ikke si jeg er dårlig til det nå, men jeg alltid mye greier å gjøre med skole, jobb, kjæreste etc. Jeg prøver å ha tid til alt, men tiden strekker ikke til. Til neste år skal jeg starte med bachelor, så da blir det enda mer stressende. Man må bare finne en balanse og jeg ønsker å gi alle like mye oppmerksomhet.

 – Sette høye mål og jobbe hardt for å nå det med skolen. Som student så er karakterer ganske viktig og jeg som starter med bachelor til neste år har veldig høye krav til meg selv. Det tror jeg alle studenter har og man må jobbe beinhardt for å nå disse målene og kravene man har satt seg.

 – Besøke familien så ofte jeg kan! Jeg er så glad i familien min og er så deilig å besøke de og bli vartet opp litt igjen. Er noe med den følelsen av å komme hjem til barndomshjemmet og man husker alle de gode minnene man hadde sammen. Skal settes av noen helger til besøk neste år, så det skal jeg klare!

 – Reise og oppleve så mye som mulig!  Jeg vil gjerne reise enda mer!

 – Bli mer miljøvennlig! Det er et veldig viktig punkt på listen dette året. Jeg er veldig flink å ha med handlenett på butikken og det er jo bra! Jeg skal prøve å forminske plastbruken min, men det er ikke så lett når matbutikken har plast på alt av varer. Jeg har jo begynt å kjøpe tre-tannbørste istedenfor plast, så det er jo ett steg på vei. Er fortsatt en lang vei å gå!

Har du noen nyttårsforsett for 2019?  

Uken som gikk

Hei alle sammen! 

God søndag, håper alle har hatt en fin helg.

I går var vi bedt bort til en venninne av oss på ost, kjeks, vin og spill. Var veldig koselig og etterpå dro vi inn til Tønsberg. Da vi skulle hjem klarte jeg å falle på isen 2 ganger på høyre side. Er jo veldig dumt å gå med høye hæler på is fant jeg ut. Det gjorde og gjør helt sinnsykt vondt, så nå sitter jeg kanskje med en forstuet arm. Huff, er bare meg med de lange og klumsete bena mine som kan klare å falle to ganger. 

 

 

Akkurat nå:

– Sitter jeg med veldig vondt i armen og hoften. Blir nok en tur til legevakten etterpå, men blir vel sikkert bedre i den snart. Merker at det gjør veldig vondt når jeg prøver å strekke den ut. Den dumme glatte isen altså, men jeg må bare tenke positivt! 

Ukens tanke: 

– Jeg er så heldig som har så gode folk rundt meg og som tar vare på meg. Har min familie, venner og Stian sin familie. Det var veldig koselig å være med to familier denne julen. Tenk at jeg er så heldig! 

 

Ukens høydepunkt: 

– Det må ha vært julaften 😀 

 

Ukens innkjøp: 

– Denne uken har jeg shoppet litt på nettet og fant masse på salget til Nelly. Kjøpte nytt treningstøy, for jeg synes det gir masse motivasjon til treningen. Elsker salg og elsker shopping! Kan godt vise hva jeg kjøpte senere på bloggen 😀 

Ukens favoritt antrekk: 

– På julaften brukte jeg en sort glitrende kjole, så dette må bli mitt favoritt antrekk. 

 

Ukens beste matopplevelse: 

– Må jo ha vært julematen det! Har spist så mye god mat i det siste og har kost meg masse i romjulen. Har vært litt lite trening, så det kjennes på kroppen. 

Mål for neste uke: 

– Neste uke er det jo nyttårsaften og starten på 2019. I år så skal vi feire med bestekameraten til Stian i Åsgårdsstrand med noen venner. Blir veldig hyggelig og spise sammen og ønske det nye året velkommen. Bare dumt det med den armen da, men det går sikkert bra. Målet for neste uke blir vel å slappe av og bli bedre i armen. Hva er planene deres for nyttårsaften? 

Håper alle har hatt en fin uke og en fin dag! 

Mitt favoritt minne fra 2018

Hei folkens! 

Nå er det snart slutt på året og ett nytt år er i vente. Jeg har hatt ett supert år med ny jobb og det har gått bra på skolen. Går så fort! Snart er det bachelor oppgave neste år og deretter er jeg ferdig med skolen!  Det blir bra altså. Tenkte jeg skulle dele mitt favoritt minne med dere fra 2018.

Det må ha vært i sommer da jeg og Stian dro til Thailand igjen i 2 uker. Vi bare elsker Thailand, maten, varmen og de hvite strendene. I år dro vi litt rundt i Thailand. De første dagene var vi i Pattaya. Her besøkte vi onkelen til Stian og hans familie. Onkelen til Stian bor i Pattaya med Jilly og to barn, så vi pleier å bo hos dem ett par dager før vi drar videre. Er alltid hyggelig å besøke dem og bli vist rundt. 

Deretter dro vi på en øy som heter koh samet. Jeg holdt på å dø! Det var så mye vind og vi skulle ut på øya med båt og det var svæææære bølger. Båten var en sånn bitteliten båt for turister og jeg var vel den eneste redde på den båten og hold meg og bagasjen godt fast! Men heldigvis kom vi oss trygt frem og jeg har aldri vært gladere! Haha! Denne øya altså! Strendene var hvite og det var spisesteder langs stranden. Vi koste oss virkelig her og stresset ikke i det hele tatt. Vi var her i noen dager og koste oss skikkelig før vi dro videre til Bangkok. 

 

Vi har aldri vært i Bangkok noen av oss og det var veldig kontrast fra øya og storbyen. Vi ble i Bangkok resten av dagene og fikk oppleve templene, de store kjøpesentrene og nøt utsikten på sky bar. Vi merket av Bangkok var en travel by med masse mennesker og masse trafikk. Er vel ikke så rart når det bor så mange mennesker på ett sted. I Bangkok var det sååå mange biler over alt, men ellers så koste vi oss. 

 

Vi besøkte så mange kule steder i Bangkok og tok masse fine bilder. Dette er fra madame tussauds i Bangkok. 

 

Sky bar i Bangkok 😀 

 

Ha en fin dag videre! Hva er deres beste minne fra 2018?

5 kjappe fakta om meg

Hei!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra jobb og det var deilig å slutte en time før. Nå skal det bli middag snart og i dag blir det veganske burgere. Det er jo alltid godt! Jeg tenkte jeg skulle dele 5 kjappe fakta opplysninger om meg selv, det er jo alltid litt gøy så blir dere bedre kjent med meg. 

 

1. Jeg elsker sjokolade! Da mener jeg ikke sånn at jeg bare spiser det i helgen, men jeg spiser det hver dag, haha. Vet det ikke er bra for meg og for blodsukkeret, men jeg klarer ikke holde meg unna! Er skikkelig avhengig, men er det en ting det er greit å være avhengig av så er det sukker og ikke andre farlige saker 😀 

2. Jeg har pendlet i snart 3 år til Oslo! Jeg studerer på Høyskolen Kristiania og går interiørarkitektur. Der går jeg 3.året og skal begynne med bachelor nå etter jul. Det blir veldig spennende, men samtidig gruer jeg meg. Jeg skal ta bachelor med en god venninne i klassen, så jeg håper det går bra. Blir spennende å jobbe i team og samarbeide om oppgaven. Vi har valgt å redesigne en barneskole i Fredrikstad, så det blir noe helt nytt! 

3. Jeg er veldig usikker på meg selv og det er ikke en god egenskap å ha. Tror de fleste har det sånn at man aldri føler seg bra nok og jeg trenger ofte bekreftelse fra venner og samboeren min for å føle meg bedre. Jeg er en sosial person, men blir ofte stille i store sammenkomster og det er noe jeg må jobbe mer med!

4. Jeg flyttet til Tønsberg for ca 3,5 år siden. Før jeg flyttet til Tønsberg bodde jeg i Åsgårstrand i 1 år, for å studere årsstudium i kunst. Jeg elsker å være kreativ og male. På HBV lærte jeg søm, steinhugging, maling og treskjæring. Veldig mye bra altså, men nå har vel skolen byttet navn. Noen andre som studerer her? 

5. Jeg strøk på oppkjøring første gang jeg tok lappen da jeg var 19. Ble så lei meg og deprimert, men klarte det heldigvis 2 gangen bare en måned senere. Er så forferdelig å stryke på noe man har øvd på skikkelig lenge, men veldig deilig å klare det til slutt. 

Ha en fortsatt koselig romjul <3

Vegansk nøttestek

Hei alle sammen! 

Tenkte jeg skulle legge ut oppskriften på vegansk nøttestek som vi lager til julaften. Den er veldig god og man kan spise alt det vanlige jule-tilbehøret til steken. Stian spiste dette hos oss på julaften i fjor og det fungerte kjempe fint. Vi pleier å lage en stor posjon, slik at Stian kan ha litt til middag neste dag også. Så derfor lager jeg 2 stk. Er veldig grei og enkel oppskrift og tar ikke lang tid å lage. 

 

Tips:
– Vegansk butterdeig finner du i frysedisken. Både butterdeigene fra TC brød (rema) og Findus er veganske.
– Jeg brukte ferdigkokte linser og bønner fra kartong. Veldig praktisk, men kok dem gjerne selv om du vil.
– Når det gjelder krydder, så er det bare å mikse og trikse som du vil. Kanskje ønsker du å ha i litt rosmarin, litt salvie, chili eller hva med ingefær. Prøv deg fram til hva du liker best.
– Du kan enten lage én stor stek eller to mindre av denne oppskriften. De vil begge trenge en times steketid på 200 grader. Jeg lagde to små.

 

Oppskrift på vegansk nøttestek: 

TRINN 1: Has i en stor bolle
2,5 dl kokte linser
2,5 dl kokte kikerter
100 g persillerot, skrelt og raspet på råkostjern
2 dl små havregryn
1 dl solsikkefrø/solsikkekjerner
1 neve hakket persille
2 ss tomatpuré
1 ss vegansk buljongpulver (ev.1 terning grønnsaksbuljong knust til pulver)
1 ts salt, smak til
1/2 – 1 ts røkt paprikapulver (ev. vanlig paprikapulver)
1/2 ts malt muskat
1/2 ts nykvernet pepper

TRINN 2: Stekes
2 ss olje
1 purre (= ca 100 g), vasket og grovhakket
1 stor gul løk (= ca 200 g), grovhakket
4 hvitløksfedd, grovhakket
150 g hodekål, finsnittet

ellers trenger du:
6 frosne butterdeigsplater

Fremgangsmåte: 

1. Ha alle ingrediensene i trinn 1 i en stor bakebolle.

2. Bland godt og mos med stavmikser til en ganske jevn mos. Ev. bruk food processor.
Det gjør ikke noe om det er noen biter av bønner og annet her og der. Sett til side.

3. Ha olje, purre, løk og hvitløk i en stekepanne og stek til det er lett gyllent.
Tilsett hodekålen og la den steke med noen minutter, til den er halvveis myk.

4. Ha løkblandingen oppi bollen sammen med den moste farsen og bland godt.
Bland til slutt inn de hele, rå gulrotbitene.

5. Ta butterdeigsplatene ut av fryseren ca 20 minutter før du kjevler dem

6. Kjevle butterdeigsplatene slik at de overlapper hverandre. Ikke så nøye om det blir et perfekt rektangel. Ta 3 plater hvis du lager 2 stk. 
Legg farsen midt oppå med litt plass rundt.

7. Pakk farsen godt sammen.

8. Brett butterdeigen rundt på alle sider. Når steken er dekket med butterdeig, snu den med skjøten ned.
Bruk baksiden av en kniv til å lage rutemønster på toppen. Forsiktig, så du ikke kutter helt igjennom.

9. Stek på 200 grader i ca 1 time, til den er gyllen og sprø utenpå. La den hvile litt før du skjærer i den. Bruk en skarp brødkniv og del i skiver

 

Håper det smaker! Ha en fin dag videre fininger! 

Julaften 2018

Hei,  god ettermiddag! 

Nå sitter jeg i sofaen og ser på julefilm. Det er så koselig å sitte i pysjen, med en kopp te og tenne lys. Har spist en god frokost hos bestemoren til Stian i dag også, så det var veldig hyggelig. Er så hyggelig når alle er samlet og kan spise seg god og mett. 

 

Jeg sitter nå og ser på alt det fine jeg fikk i går! Ble masse fine gaver i år! Jeg elsker jo å gi til andre, så jeg synes det er veldig spennende å se hva alle andre får også. Er ekstra spennende hvis man har laget en gave. I år lagde jeg en kalender med bilder av familien til mamma og en bildebok til Stian med feriebilder fra Thailand. Fikk dere masse fint da i går da? <3 

Hos bestemoren til Stian så fikk vi god frokost på julaften og deretter spilte vi stor i kjeften med barna. Var Gabriella, niesen til Stian som fikk det i julegave. De små pakket opp gavene på dagen, siden de skulle ikke være der på kvelden. Det var et veldig morsomt spill! Har noen prøvd det? Var veldig morsomt for både barn og voksne, så det er å anbefale. 

Fikk masse fint til jul jeg også i år, både ting jeg ønsket meg og ting jeg trengte. Fikk også nyttige gaver som pledd, håndklær, sengetøy, kaffe og te. Er alltid kjekt å få slike ting, siden jeg ikke orker å dra å kjøpe sånne ting selv. Håndklær blir jo fort slitte og harde også, så da er det greit å bytte de ut synes jeg. Vil jo ha myke håndklær! Etter besøket til bestemoren med Stian dro jeg hjem til Drammen i klokken tre, for å feire julekveld med mamma, pappa og lillesøster. 

Fine lillesøster og Prins! Var en veldig koselig julekveld i Drammen i går. Ble så mett av ribbe og dessert, men det var verdt det! Etter dessert ble det åpnet pakker og deretter så vi julefilm på TV. Var en veldig fin dag som jeg kommer til å huske lenge! Er så heldig som kan feire med to familier! Dro hjem til Tønsberg i 23.30 tiden og da var jo julen ferdig! Gikk veldig fort denne dagen! Håper alle har hatt en fin jul og kost seg masse! 

 

Ha en fin kveld og en fin romjul! 

 

 

Julebaking kvelden før kvelden

Hei og god kveld! 

Det er kvelden før kvelden og jeg har nettopp kommet hjem fra julebaking hos bestemoren til Stian. Stian spiste for det meste, mens jeg bakte pepperkaker haha. Er veldig koselig å gjøre noe sammen i julen og snakke sammen. Var veldig morsomt å pynte pepperkakene, man blir jo nesten som barn igjen.

Gleder meg så til i morgen! Jeg er vel ikke den eneste som gjør det vel! Skal stå opp tidlig og bare nyte en kopp kaffe forran TV-en, før vi drar på frokost til bestemoren til Stian. Det blir veldig koselig! 

 

Ha en fin kveld videre! Kos dere masse i morgen 😀

Julegrøtfest og 4 søndag i advent

Hei og god morgen! 

I dag er det blitt fjerde søndag i advent allerede! Tenk at i morgen er det julaften! I dag skal jeg pakke inn de siste julegavene og lage vegansk nøttestek til i morgen. Etter det blir det litt baking og pynting av pepperkaker hos familien til Stian. Det blir veldig koselig. 

I går kveld var jeg i Drammen på besøk hos storesøster. Hun hadde arrangert grøtfest for oss søstre og noen venninner av henne. Veldig koselig å se henne igjen, er jo en stund siden nå. Er litt vanskelig å sees så ofte når man bor lenger unna enn det man pleier. Men vi gjør det beste ut av det!

Det var veldig god grøt, gløgg, hjemmebakt julekake og gode samtaler. Glemte helt tiden og kjørte deretter hjem til Tønsberg. I morgen skal jeg feire jul i Drammen på kvelden og på dagen blir det julefrokost hos bestemoren til Stian. Blir litt rart å ikke feire sammen på kvelden i år, siden vi har gjort dette 3 år på rad. Blir litt forandring dette året, men det skal nok gå bra. Er jo flere år og flere julekvelder fremover. Hva pleier dere å gjøre på julaften? 

Ha en fortsatt fin fjerde søndag i advent! 

Julebord

Hei og god morgen! 

I dag er det bare 2 dager igjen til jul! Endelig har jeg og Stian ferie i noen dager. Dette skal nytes med familien og med hverandre.

I går var vi på julebord med noen venner i Tønsberg. Det ble så god stemning og så god mat! Maria er en venninne jeg har hatt siden jeg studerte på bakkenteigen i 2015, så det er alltid så hyggelig å dra på besøk til henne. Det ble ganske sent i går, men det var så koselig å møte alle sammen og nyte den gode maten. Hun hadde pyntet bordet og stresset med den gode maten, så det var en velykket kveld! Var en veldig koselig kveld som må gjentas.

Nyt de siste dagene før jul så skal jeg prøve å blogge litt i morgen også. Har dere noen spesielle juleplaner de neste dagene? 

 

Ha en fin dag alle sammen og kos dere i julen! 

God jul! 

Jul i stuen

Hei alle sammen og god torsdag! 

Da har jeg kommet hjem fra jobb og varetelling. Overlevde i dag også!

Nå er det snart helg og bare 4 dager til jul! Hadde tenkt å dra inn på faremanstredet i byen for å handle litt småting, men så fant jeg ut at det var nattåpent i dag, så det får vente. Det er alltid så mange folk ute da og da blir jeg litt ekstra stressa. Synes synd på de som må jobbe så sent altså! 

 

Tenkte å vise noen bilder av julepynten hjemme her i stuen min. I år så har jeg pyntet litt, men liker ikke at det blir overpynta. Jeg har aldri likt rød som julefarge, så her i huset er det blitt lilla duker, lilla gardiner og gull detaljer. Snart er det 4 søndag i advent og så er det selveste julaften!

Gleder meg veldig mye til det og feire med familien i Drammen. Det blir veldig koselig. 

I morgen blir det julebord og en tur ut i Tønsberg, noen andre som skal ut i morgen eller har noen spesielle planer i helgen? 😀 

God kveld videre!