Vegansk nøttestek

Hei alle sammen! 

Tenkte jeg skulle legge ut oppskriften på vegansk nøttestek som vi lager til julaften. Den er veldig god og man kan spise alt det vanlige jule-tilbehøret til steken. Stian spiste dette hos oss på julaften i fjor og det fungerte kjempe fint. Vi pleier å lage en stor posjon, slik at Stian kan ha litt til middag neste dag også. Så derfor lager jeg 2 stk. Er veldig grei og enkel oppskrift og tar ikke lang tid å lage. 

 

Tips:
– Vegansk butterdeig finner du i frysedisken. Både butterdeigene fra TC brød (rema) og Findus er veganske.
– Jeg brukte ferdigkokte linser og bønner fra kartong. Veldig praktisk, men kok dem gjerne selv om du vil.
– Når det gjelder krydder, så er det bare å mikse og trikse som du vil. Kanskje ønsker du å ha i litt rosmarin, litt salvie, chili eller hva med ingefær. Prøv deg fram til hva du liker best.
– Du kan enten lage én stor stek eller to mindre av denne oppskriften. De vil begge trenge en times steketid på 200 grader. Jeg lagde to små.

 

Oppskrift på vegansk nøttestek: 

TRINN 1: Has i en stor bolle
2,5 dl kokte linser
2,5 dl kokte kikerter
100 g persillerot, skrelt og raspet på råkostjern
2 dl små havregryn
1 dl solsikkefrø/solsikkekjerner
1 neve hakket persille
2 ss tomatpuré
1 ss vegansk buljongpulver (ev.1 terning grønnsaksbuljong knust til pulver)
1 ts salt, smak til
1/2 – 1 ts røkt paprikapulver (ev. vanlig paprikapulver)
1/2 ts malt muskat
1/2 ts nykvernet pepper

TRINN 2: Stekes
2 ss olje
1 purre (= ca 100 g), vasket og grovhakket
1 stor gul løk (= ca 200 g), grovhakket
4 hvitløksfedd, grovhakket
150 g hodekål, finsnittet

ellers trenger du:
6 frosne butterdeigsplater

Fremgangsmåte: 

1. Ha alle ingrediensene i trinn 1 i en stor bakebolle.

2. Bland godt og mos med stavmikser til en ganske jevn mos. Ev. bruk food processor.
Det gjør ikke noe om det er noen biter av bønner og annet her og der. Sett til side.

3. Ha olje, purre, løk og hvitløk i en stekepanne og stek til det er lett gyllent.
Tilsett hodekålen og la den steke med noen minutter, til den er halvveis myk.

4. Ha løkblandingen oppi bollen sammen med den moste farsen og bland godt.
Bland til slutt inn de hele, rå gulrotbitene.

5. Ta butterdeigsplatene ut av fryseren ca 20 minutter før du kjevler dem

6. Kjevle butterdeigsplatene slik at de overlapper hverandre. Ikke så nøye om det blir et perfekt rektangel. Ta 3 plater hvis du lager 2 stk. 
Legg farsen midt oppå med litt plass rundt.

7. Pakk farsen godt sammen.

8. Brett butterdeigen rundt på alle sider. Når steken er dekket med butterdeig, snu den med skjøten ned.
Bruk baksiden av en kniv til å lage rutemønster på toppen. Forsiktig, så du ikke kutter helt igjennom.

9. Stek på 200 grader i ca 1 time, til den er gyllen og sprø utenpå. La den hvile litt før du skjærer i den. Bruk en skarp brødkniv og del i skiver

 

Håper det smaker! Ha en fin dag videre fininger! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg