6 gode grunner jeg gleder meg til høsten!

Hei og god lørdag!

Håper dere har hatt en fin start på dagen. Min kunne vært litt bedre. I går kveld var jeg med noen venninner og det ble en liten bytur. Kjenner at formen kunne vært litt bedre, men blir sikkert det utover dagen. Må bare få i meg masse vann!

Nå er det snart september folkens og høsten er like rundt hjørnet. Her er 6 grunner til jeg gleder meg til høsten:

 

1.Høsten betyr mørkere tider og dermed kan jeg tenne lys på kvelden. Det er så koselig og gir en behagelig stemning.

2.Naturen skifter farger.

3. Jeg kan endelig finne frem de varme og gode genserne mine og pakke meg inn i dem.

4. Det blir endelig kaldere på soverommet og jeg kan få sove godt om natten. Har vært litt varme sommernetter for å si det sånn.

5. Vepsen blir borte! Det har vært så mange veps som sniker seg inn vinduene i leiligheten og jeg blir alltid like redd.

6. Det kommer masse bra på TV om høsten! Det er så masse å se som Farmen kjendis og skal vi danse. Gleder meg!

Ha en super lørdag videre <3

Dette fikk jeg med hjem fra byttemarkedet i går

Heisann! 

I går så var jeg på byttemarked nede i Tønsberg for å bytte bort klær jeg ikke brukte lenger. Jeg har jo litt jeg ikke bruker så det er veldig gøy å bytte til seg noe man faktisk kommer til å bruke.

Jeg og Leah kom dit i fem tiden og skulle levere inn klærne vi ikke brukte mot bytte av kuponger. Byttemarkedet begynte kl.18 og det var allerede kø da vi kom kvart på seks!

Jeg fikk byttet til meg 4 nye klesplagg faktisk. Leah fant noen plagg hun også og noen fine ubrukte blå høstsko. Veldig smart måte å få nye klær på en miljøvennlig måte. Et av plaggene jeg fikk med meg hjem var en grønn oversized blazer. Veldig fin over kjole eller en vanlig T-skjorte. Kjolen og skoene hadde jeg fra før, kjolen er fra HM. De andre plaggene var en bluse og 2 T-skjorter.

wa

Ha en super fin helg! Kos dere masse <3

Gjett hva som endelig snart er tilbake!

Hei alle sammen! 

Da jeg sctrollet ned dagblade i dag tidlig så fant jeg en super nyhet! Da jeg så dette ble jeg så glad! Jeg elsker krydderet Gastromat så mye! Er et skikkelig godt krydder i supper og gryter. Det har jeg virkelig savnet og nå er det snart tilbake i midten av september. Leste det skulle egentlig ha vært her i midten av august så jeg har gått å venta lenge på det i butikkhyllene, men de ble forsinket. Husker jeg så masse Gastromat til salgs på Finn.no. Folk solgte det for 1000 kr! Jeg kjøpte ikke selvsagt, selv om jeg er veldig avhengig av det krydderet, så har jeg jo klart meg uten.

Det var en liten gladmelding tidlig på morgenkvisten. Ble så utrolig glad! Når det kommer ut i butikken skal jeg hamstre inn fler enn bare en! Har du savnet gastromat?

Planer for i dag og vegan tacosalat!

Hei og god morgen! 

I dag skal jeg til tannlegen igjen. Skal bare på en liten skjekk av reguleringen. Har gått med den i 6 måneder nå allerede. Etter det skal jeg innom butikken for å handle middag til etterpå.

I går lagde jeg super god tacosalat til middag. Det er veldig lett å lage og man kan ha alt mulig til! Jeg hadde veldig lyst på ovnsbakte potetbåter siden jeg craver det om dagen. Lagde en god dressing til og masse grønnsaker ved siden av. Ble veldig godt.

I kveld skal jeg møte en venninne på Faremanstredet og vi skal på et arrangement som skjer der. Det er byttemarked i 3 etasje og vi skal se om vi finner noen klær vi kan bytte. Det er en veldig miljøvennlig måte å få nye klær på så håper jeg finner noe fint til høsten. Skal levere inn 5 plagg jeg ikke bruker lenger og det som er så fint er at da kan jeg finne noe som jeg kanskje kommer til å bruke. Da slipper det å ta opp plass i skapet mitt. Plaggene som ikke blir valgt går videre til Fretex. Synes det er en super bra ordning så jeg gleder meg til det.

 

 

Ha en super fin torsdag videre! 

Min mening om ex on the beach

Hei alle sammen! 

Da har jeg sett på de første episodene av EOTB. Jeg var litt usikker på om jeg skulle begynne å se denne sesongen, siden jeg mener at UK og den svenske utgaven er mye bedre enn den norske. Hva mener dere? Det er veldig stort press på de i år siden det var en bra sesong i fjor og mange er nok spente på denne sesongen på om det blir like mye drama som forrige sesong.

Etter det jeg har sett kan man allerede se nå hvem som skaper mest drama av jentene og guttene. Det blir nesten litt falskt synes jeg. De har mye press fra start med å skille seg ut for å bli værende i villaen. De er jo selvsagt spente og kanskje litt nervøse nå i begynnelsen. Forhåpentligvis så kommer det seg etterhvert.

 

Jeg digger forresten at de har fått inn en homofil i denne sesongen! Han er en solstråle i gruppa og trøster jentene for de som trenger det. Han blir nok lenge i villaen vil jeg tro! Jentene er jo kjempe hyggelige og søte så har ikke en favoritt, men kanskje Siv blir det etterhvert. Favoritten av guttene er Andreas siden han er så god.

Hva skjer egentlig med Richard? Hvordan kan han oppføre seg sånn mot jentene der inne. Oppfører seg som en skikkelig player, uffamei. Håper det bare er fake og han gjør seg til på TV. Vi får se utover sesongen!

Hvem er din favoritt i Ex on the beach? 

Mine favoritt nettshoppingsider på nett

Hei! 

Tenkte jeg skulle dele de nettsidene jeg er mest innpå og handler fra. Det er mange sider jeg stikker innom for å bare bla igjennom for å se på trender og nyheter. Elsker nettshopping og det er veldig deilig å gjøre det hjemmefra i sofaen.

Nelly.no

Nelly er jeg ofte inne å titter på klær og sko. Er mye fint som fins her. Er mye  jeg liker og som er helt min stil. Så her blir det mye netthandel fra!

Lagerhaus.no 

Lagerhaus har interiør til en biillig penge. Hvis du skal oppdatere interiøret hjemme så er dette en fin side for deg som ikke ruinerer lommeboken din.

HM home.no

På HM home pleier jeg å handle små fine vaser, tepper, knagger, kurver og så får du det på postkontoret i løpet av noen dager. Er så lett å returnere også! Hvis du er HM medlem returnerer du gratis! Så denne nettsiden elsker jeg og får masse inspirasjon fra også.

Blivakker.no

Her er det så mye bra produkter til en billig penge. De pleier å ha salg på yndlings mascaraen min, concealeren jeg bruker og Redken shampoen og balsamen som jeg bruker mye!

Dyrekassen.no

Begynte å se litt på denne nettsiden da jeg skulle få katt og var mange leker som jeg synes så morsomme ut. Er så mye å velge mellom her til dyret ditt!

ellos.no

Ellos har så mye fine ting og særlig i interiør katergorien! Jeg kjøpte marmor stuebordet vi har nå derfra og det er så fint! Her kan man få så mye inspirasjon også!

makupmekka.no

Makup mekka har mye bra til en billig penge. Hvis du skal ha øyenskygge eller lip gloss så er dette stedet. De har også god kvalitet på de fleste produkter og mye vegansk sminke. Sminkekostene deres er veldig bra!

posterstore.no

Elsker posters! Det er så fint med posters og gjør et rom mer personlig. Har noen på soverommet og vil ha flere i stuen. Det er så fint!

Ukens matplan

Mandag: Meksikansk gryterett med ris og salat.

Tirsdag: Avokado salat med bakt potet og ristede kikerter

Onsdag: Thaisuppe med risnudler

Torsdag: Buddha bowl med masse grønnsaker, spinat, ristede kikerter og søtpotet.

Fredag: Linsetaco

Lørdag: Grønnsakslasagne

Søndag: Vegetar pølser fra coop

UKEN SOM GIKK

Hei alle sammen! 

Da er det mandag igjen og ny uke. De fleste har vel begynt på enten skole eller jobb. Det er deilig med rutiner og å komme igang igjen etter sommer og ferie.

Akkurat nå: Akkurat nå sitter jeg i sofaen, nydusjet og skal snart lage meg lunsj. Har allerede satt på oppvaskmaskinen, satt på en tøyvask og støvsuget her hjemme.Skal bare til butikken for å kjøpe middag til denne uken!

Ukens serie: 13 reasons why sesong 3! Sykt spennende. Har bare sett noen episoder til nå.

Ukens høydepunkt: Det må jo at vi fikk lille Alita på onsdagen! Hun er verdens søteste katt og så leken! Veldig koselig å ha katt! Bare se så søt når hun sover <3

Ukens craving: Kalde druer! Skikkelig god snacks!

Ukens favorittplagg: Det må bli denne genseren! Elsker den og bruker den ofte. Buksen bruker jeg mye her hjemme, men er fin til det meste. Den er kjøpt på nelly og genseren er fra HM. Sko fra DNA.

Ukens matrett: Det må bli denne gode curryen vi hadde i går. Tok det jeg hadde av grønnsaker i kjøleskapet for å bruke de opp. Det er veldig smart hvis du har noen grønnsaker du må bruke opp, så er det bare å tilsette hakkede tomater, kokos melk og krydder.

Ukens sang: llama in my living room – AronChupa.

Ukens mest leste innlegg:

NÅ ER HUN ENDELIG HER! MØT ALITA<3

NYTT I HØSTGARDEROBEN

ET PERSONLIG INNLEGG 

 

TI MATTIPS TIL DEG PÅ STUDENTBUDSJETT

Hei!

Studentlivet er herlig, men kontoen blir fort slunken, og smarte sparetips er gull. Og ja, det er mulig å lage sunn og variert mat på budsjett.

Økonomi alene bør ikke være avgjørende for om du spiser sunt. Kroppen trenger påfyll av næringsstoffer, vitaminer og mineraler hver dag. Spiser du variert og sunt legger du et godt grunnlag, selv om enkelte dager byr på utskeielser. Husk at det er hverdagene som teller mest.

Du må kanskje bruke litt mer tid på planleggingen,  men følger du disse 10 smarte tipsene, sparer du penger samtidig som du spiser sunt.

1) Skriv handleliste og planlegg innkjøpene dine – unngå impulskjøp! Skriv handleliste og ikke gå i butikken når du er sulten. Kutt ned på godteri, potetgull, kjeks og annet snacks. Sats på mat med næringsstoffer kroppen har behov for.

2) Bak selv! Å bake et grovt brød, knekkebrød eller rundstykker selv er mye billigere enn å kjøpe. Og det tar ikke så lang tid som du tror. Sett en deig, les litt pensum eller ta deg en gåtur, og bak ut. Har du fryser kan du bake flere brød eller rundstykker når du først er i gang, og fryse ned.

3) Nok frukt og grønnsaker trenger ikke være dyrt. Kål, kålrot, gulrot, potet og løk er næringsrike og rimelige grønnsaker. Eple og banan er supre mellommåltider, så ta det med i veska. Frosne grønnsaker og bær er også som regel billigere en ferske.

4) Sjekk kiloprisen før du velger! Ofte lar vi oss lure av at en vare virker billigere enn alternativet. Men vær smart. Det er kiloprisen som teller! Og det gjør det lettere å sammenligne matvarene med hverandre.

5) Vær på jakt etter dato-tilbud! Butikkene setter ofte ned matvarer som er i ferd med å gå ut på dato. Kjøp og bruk det med en gang, eller frys det ned. Mye smaker bra lenge etter at datoen er gått ut. Lukt, se og smak! Mange butikker samler gjerne matvarer som har kort holdbarhet på ett sted.

6) Tenk stort og frys ned! Kjøp store pakninger med ris, pasta, linser og bønner. Disse holder seg godt og er alltid kjekke å ha i skapet. Frysevarer i butikken er ofte billigere enn ferske. Tin kjøtt og fisk i kjøleskap før du skal bruke det. Har du fryser hjemme, så bruk den! Mye kan fryses ned og brukes senere. Kjøp store pakninger og frys ned det du ikke bruker. Det kan det være lurt å steke opp kjøttvarer før du fryser det i porsjoner.

7) Bli en reste-gourmet! La en middag i uka være en bonus-middag ved at du bruker rester fra tidligere middager. Har du grønnsaker og noe kjøtt eller fisk til overs kan wok eller stekt ris være et fint alternativ, eller bruk noen egg for å lage en reste-gourmet omelett. Bare fantasien setter grenser for hva en restemiddag kan bli.

8) Gjør som bjørnen – sank inn bær! Plukk bær i skogen eller hagen eller spør en nabo om du kan få plukke noen epler. Bær, sopp og mais er supert å fryse ned og bruke utover vinteren. Epler holder seg en stund om de lagres kjølig. Kok eplemos eller tørk dem i skiver, så blir det supert snacks.

9) Vær trofast mot matpakka! Matpakke er som oftest både billigere og sunnere enn mat du får kjøpt ute. Planlegge dagen i forveien, så slipper du stress om morgenen. Husk frukt og grønnsaker. Ha alltid noe «tørrmat» slik som barer, knekkebrød, pose med nøtter o.l. i veska, så du slipper å kjøpe noe når magen plutselig skriker.

10) Ta med deg en drikkeflaske! Kjøpevann, brus, juice, saft og kaffedrikker koster mye og gir ekstra kalorier. Ta heller med en vannflaske og fyll opp i springen.

Gårsdagen

Hei alle sammen! 

I går vet dere at jeg var i Drammen. Vi var bedt på middag hos storesøsteren min, noen veninner av henne og kjæresten. Hun hadde lagd så sykt god middag! Hun hadde lagd chili sin carne som var vegansk og var veldig godt.Det er så deilig å bli bedt bort til noen som tar hensyn til andreog deres livsstil. Jeg digger også å ikke lage maten selv og bare nyte den. Det ble en veldig koselig kveld med mye snop, prating og noe godt i glasset. Stian og jeg tok en tidlig kveld og kjørte hjem til Tønsberg. Stian hadde ikke drukket så han kunne kjøre oss hjem til Alita. Ville ikke at hun skulle være så lenge alene. Hun hadde klatret opp garderobestativet og koste seg i øverste kurv oppå noen putetrekk. Hun elsker å være i høyden og bare hopper ned som om det ikke skulle være noenting. Hun begynner å bli trygg på oss nå og vi leker masse med henne. Synes det er kjempe koselig å ha katt og koser oss masse!

Vi blogges <3 Ha en super god søndag videre.