Da er jeg ferdig på jobb og vi har spist en deilig vegansk middag. Er første gang vi prøver oss på å lage vegansk mat, men syns vi klarte oss bra. I dag ble det vegansk tacosuppe! Har aldri lagd det før, men smakte kjempe godt! Suppen er veldig enkel å lage og man tilsette hva man vil av grønnsaker. Oppskriften finner dere under. Om man vil ha mer mat er det bare å tilsette vegansk kjøttfarse i suppen, men da blir det mer en gryterett. Det er bare å tilsette mer av det man liker, det er det beste med hele suppen. Så har man mat i to dager også! Ha en fin kveld alle sammen.
Suppe nok til 3-4 personer.
2 ss olje
1 ss spisskummen
2 purre, grovhakket (= 5-6 dl)
4 hvitløksfedd, hakket
2 bokser hermetiske tomater
1 boks kidneybønner
3 dl vann
1/2 rød paprika, i biter
1 ss paprikapulver
1 ts løkpulver
1/2 krm røkt paprikapulver
1/3-1/2 krm chilipulver, smak til
1. Varm oljen i en stor kjele. Tilsett purre og hvitløk og stek til det er mykt.
2. Ha i tomater, halvparten av kidneybønnene og krydder. Kok i ca 10 min.
3. Mos det hele med stavmikser eller i blender til en jevn suppe.
Server med:
Ris
Tortillachips
Resten av kidneybønnene
Mais
Minitomater, delt i to
Hakket frisk koriander
Hva som helst av grønnsaker.