Min første veganske rett

Da er jeg ferdig på jobb og vi har spist en deilig vegansk middag. Er første gang vi prøver oss på å lage vegansk mat, men syns vi klarte oss bra. I dag ble det vegansk tacosuppe! Har aldri lagd det før, men smakte kjempe godt! Suppen er veldig enkel å lage og man tilsette hva man vil av grønnsaker. Oppskriften finner dere under. Om man vil ha mer mat er det bare å tilsette vegansk kjøttfarse i suppen, men da blir det mer en gryterett. Det er bare å tilsette mer av det man liker, det er det beste med hele suppen. Så har man mat i to dager også! Ha en fin kveld alle sammen. 

Suppe nok til 3-4 personer.

 

2 ss olje

1 ss  spisskummen

2 purre, grovhakket (= 5-6 dl)

4 hvitløksfedd, hakket

2 bokser hermetiske tomater

1 boks kidneybønner

3 dl vann

1/2 rød paprika, i biter

1 ss paprikapulver

1 ts løkpulver

1/2 krm røkt paprikapulver

1/3-1/2 krm chilipulver, smak til

 

1. Varm oljen i en stor kjele. Tilsett purre og hvitløk og stek til det er mykt. 

2. Ha i tomater, halvparten av kidneybønnene og krydder. Kok i ca 10 min. 

3. Mos det hele med stavmikser eller i blender til en jevn suppe.

 

Server med:

Ris

Tortillachips

Resten av kidneybønnene

Mais

Minitomater, delt i to

Hakket frisk koriander

Hva som helst av grønnsaker. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg