7 tips til et ryddig kjøkken

Hei! 

Kjøkkenet er husets hjerte. Gjør det derfor til en vane å rydde kjøkkenet for oppvask og rot før du går og legger deg. Det er alltid hyggeligere å starte dagen i et ryddig kjøkken.

Sortering. Trekk ut skuffene, og åpne kjøkkendørene. Ta ut alt som er innvendig og legg det utover kjøkkenbenken.

-Gi bort eller kast. Man kan bli overrasket over hvor mye som kan gjemme seg innerst i skuffer og skap! Du trenger kanskje ikke tre like kjeler eller den utslitte teflonpanna innerst i kjøkkenskapet? Gi bort det som kan brukes, og kast det som er ødelagt.

-Lag plass til det som skal stå framme. Mange har olje, skjærebrett og krydder stående fremme, slik at det er lett tilgjengelig. Pass på at du lager plass til dette også – kanskje du kan samle disse tingene i en fin kurv, slik at alt samles på ett sted?

-Gruppér etter type. Gryter og panner bør grupperes etter type, og plasseres oppi hverandre. På den måten sparer du plass. Pass på at tilhørende lokk er i like i nærheten.

-Flytt ting du ikke bruker. Kjøkkenutstyr du bruker sjelden kan settes i boden, på loftet eller et annet egnet sted.

-Under vasken. Du har kanskje søppelbøtta under vasken? Vurder å gå til innkjøp av en uttrekkbar søppelkasse. Samle rengjøringsmidler og oppvasktabletter i en boks, så har du alt på ett sted.

-Kjøleskap og fryser. Mat står lengst bak i kjøleskapet, er lett å glemme. Sørg for at mat som fort blir dårlig står godt synlig. Mat som bør stå ekstra kjølig bør plasseres på nederste hylle.

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg