Fermentering

Heisann!

God søndag! Nå sitter jeg med litt kaffe og skal skrive litt om fermentering! I går så dro vi å kjøpte fermenterings-glass og mat til denne prosessen. Lettere fortalt er fermentert mat, mat som har gått gjennom en gjæringsprosess. Under denne prosessen konserveres maten ved hjelp av naturlige bakterier som for eksempel melkesyrebakterier. Gjæringsprosessen fører også til at karbohydrater som sukker og stivelse brytes ned.

Det er også en fordel at gjæringsprosessen gjør maten mer fordøyelig gjennom at kroppen får hjelp av melkesyre til å fordøye maten.Gode tarmbakterierer bryter ned fiber som ufordøyelig, og danner korte fettsyrer som tarmcellene kan bruke som energi. Disse tarmbakteriene kan også bidra til å beskytte mot enkelte betennelser og infeksjoner, og kan mildne utslett og eksem. I tillegg lagrer de viktige vitaminer som kroppen trenger; biotin, vitamin B12 og vitamin K.

Jeg gleder meg til å smake på surkålen vi lagde i går. Den er ferdig om 2 uker. Vi lagde også sylteagurk som skal være ferdig om 10 dager.Dette blir spennende!

Vi blogges <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg