Indisk curry med kikerter

Hei alle sammen og god fredag!

Her kommer en super god oppskrift på vegansk indisk curry som jeg lagde i går. Det var første gang jeg lagde retten og jeg var litt spent på om den ble god. Men det var den! Ble veldig glad for at Stian likte den!

1 boks/kartong (ca 4 dl) ferdigkokte kikerter eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv

1 sjalottløk

1 kinesisk hvitløk

2 cm ingefær

1 ss olje

1 ts malt spisskummen

3 ts garam masala

1 ts gurkemeie

0,5 ts chilipulver

1 boks/kartong (ca 4 dl) knuste tomater

1 boks (ca 4 dl) kokosmelk

2 dl ris

1 liten boks (ca 2 dl) hermetisk mais

0,5 sitron

salt og pepper

frisk koriander

Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.

Grovhakk sjalottløk. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.

Ha en gryte på medium til høy varme og ha i olje, sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen, garam masala, gurkemeie og chilipulver. Rør det sammen og la det surre i noen minutter. Løken skal bli myk og det skal begynne å lukte godt fra gryten. Ha i tomater og kokosmelk og la det koke opp. Kok ris etter anvisning på pakken.

Når tomatsausen har kokt i 5 minutter har du i kikerter og mais. La det koke i noen minutter slik at det blir varmt. Ha gjerne i en stavmikser og mos litt av kikertene og maisen sammen med sausen. Press i sitronsaft, smak til med salt og pepper. Server med nykokt ris, topp med frisk koriander.

Nammmm, super godt! Ha en super fin helg! Snakkes <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg