Sitronmuffins!

Hei alle sammen! 

I går var jeg med lillesøster og vi bakte muffins. Vi bakte faktisk to slag! Vi bakte gulrotmuffins og sitronmuffins. Jeg hadde så lyst på noe godt etter middagen. Så da ble muffins det enkleste å lage .Jeg er jo ikke så flink på å bake som dere vet, så jeg måtte faktisk ha hjelp av lillesøster som har blitt en reser på kjøkkenet.

 

Før du setter i gang, et tips: For å unngå at de lekre småkakene blir sprettballer, vend det tørre inn med forsiktighet (ikke kjør mikseren på bånn pinne, bruk heller en slikkepott). Målet er å bevare luften i eggedosisen og ikke røre for mye.

OBS – Disse er syrlige på smak!

 

Oppskriften på sitronmuffins: 

2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
1  ts vaniljesukker
2.5 dl hvetemel
50 g smør, smeltet
Saften av en sitron (ca 0,5 dl)
Revet skall av en sitron

Melis, litt gul farge, sitronsaft og vann til glasur

 

Slik gjør du:
1. Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Sikt inn det tørre vekselvis med smeltet smør. Rør inn revet skall av sitron og sitronsaft til slutt.
3. Hell røra i muffinsformmer (fylles trekvart fulle).
4. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

1 kommentar
    1. Ha ha ha…… endelig har du lært at du skal vende inn melet med slikkepott og ikke bruke mixer. Great👏👏

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg